GÜNDEM Haber Girişi : 30 Kasım 2019 14:19

SORUMLU THY DEĞİL DHMİ' DİR

SORUMLU THY DEĞİL DHMİ' DİR
Erzurum'da sefer sayısı az olduğu için herkes Türk Hava Yolları'na yükleniyor, ancak gerçek hiçte öyle değil...
Erzurum gündemi, Uçak bilet fiyatlarının artışıyla amiyane tabirle adeta yıkılıyor. Sosyal medya paylaşımlarının büyük bir çoğunluğu uçak bilet fiyatlarındaki artışla ilgili. 



Doğrudur Erzurum şuan belkide en pahalı uçuşların gerçekleştirildiği iller arasında başı çekiyor. Bu yüksek fiyat Aralık,Ocak,Şubat ve hatta Mart ayına kadar devam edecek. Ancak bunun sorumlusu ne Türk Hava Yolları, Ne Pegasus, ne de Onur Air gibi hava yolu şirketleri değil. Vatandaş bilgi kirliliğinden yanlış hedefe ok atıyor. Ne kadar yazıp çizerseniz çizin, firmaların sefer sayısını artırma şansı yok ve doğal olarak  bilet fiyatları düşmeyecek. Hatta kışın sert geçtiği günlerde Erzurum'a uçak bile inmeyecek. Evet evet Erzurum'a sefer bile yapılmayabilir. 


Neden mi? 


Erzurum'da seferlerin aksamaması için görüş mesafesi olmadan da uçakların inebileceği adına CAT3 denilen bir sistem kurulmasına karar verilmiş ve haziran ayında işin ihalesi yapılarak işe başlanmıştı. Doğal olarak eski sistem söküldü. Ancak CAT3 sisteminin kurulması kışa yetişmedi. 

Biz demiştik demeyi sevmem ama, aynen öyle... Biz Erkmedya olarak Erzurum'u bekleyen tehlikeyi aylar öncesinde yazmıştık. CAT 3 yetişmeyecek, Erzurum'a uçak inmeyebilir diye. Meraklıları için haberin lingini de paylaşayım.  




Kimse bu uyarımızı dikkate almadı. Peki bunu biz gazeteciler olarak gördükte Devlet Hava Meydanları İşletmesi, bu şehrin Valisi, milletvekilleri görmedi mi? Yada gördülerse neden müdahale etmediler. 



Yaz boyu ihaleyi alan firma  kaplumbağa hızıyla çalışırken, üç beş işçiyle bu işi yetiştireceğini zannederken, kimse bu adamı uyarmadı mı? Doğru mu bilmem ama duyuyoruz ki ihaleyi alan firma,işi bir başkasına taşere etmiş, o da işi başka bir firmaya, oda bir başkasına vermiş. 



Anlayacağınız gerekli hızla çalışmamış. Peki bu işin sorumlusu kim firmalar mı? Tabi ki hayır, bu işin sorumlusu DHMİ'dir, gerekli kontrolleri yapmadığı bu işle ilgili yetkilileri uyarmadığı için. Bu şehri yöneten siyasilerdir. İşin yetişip yetişmeyeceğini denetlemeyen bu şehrin Valisidir.  Kimse kusura bakmasın işin aslı aynen böyle... 



Havalimanı bölgesinde kış döneminde sürekli sis olması ve görüş mesafesinin 200 metreye kadar düştüğü düşünülürse, hiçbir sistemin olmadığı havalimanına firmalar nasıl uçak indirsin, yada sefer sayılarını ne şekilde artırsın? Adamlar hiç bir Aletli iniş sistemi olmayan piste risk alarak 15.00 ile 17.00 saatleri arasında üç sefer koymuşlar. Bu seferleri de yapmasalar kimseye niye Erzurum'a uçak göndermiyorsunuz deme hakkımız yok açıkçası. 



Bu gerçekler ışında kimse hedef saptırmasın, bu kış uçuşlarımız sorunlu geçecek, bolca rötar yaşayacağız, bazı günler uçak bile inemeyecek. Evet Erzurum özellikle kış turizmi noktasında ciddi kayıplar yaşayacak, iş dünyası sorunlar yaşayacak, kışı böyle geçirmek zorundayız. 


Beki bu kaybın bedelini kim ödeyecek? 


Rahat olun kimse ödemez, kimseden hesap sorulmaz, burası Erzurum, ne yazık ki sahipsiz memleket! 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erdal doğan 01 Ocak 1970 02:00

    Bu sıralarda bir vekilimiz mecliste bu havalimanının isminin değişmesi teklifinde bulunuyor.Nasıl olsa yüzde 70 cepte her seçimde.İki gün sonra bu arkadaş başlar yine edebiyat yaparak halkın gerçek gündemlerden uzak kalmasını sağlayacak.yazık vallahi yazık

  • Ejder Budak 01 Ocak 1970 02:00

    Sinan kardeşim sonunda doğru yazı geldi çok şükür elhamdülillah eline sağlık olay basit ve çözümde aynen dhm işletme müdürünü ve malûm hangi siyasetçinin referans vermişse yada şöyle diyeyim hangi vekile bağlı ise malumun kurumları vekiller paylaşım yapılmış ya hangi vekile bağlı ise onada bir kınama cezası verdinmi oldu bitti. Hiç birini yapılamazsa da bir gazeteci kardeşim küçük bir deşifre ederse bu cevapları bir daha ki sefere müdür diye dolaşan iş bilmezler bir dahaki sefere ihalesi yapılan işi Erzurum şartlarını göz önünde bulundurarak yaptırırlar , yıkmak Çok kolay yapılması nerdeyse imkansız