SİYASET Haber Girişi : 21 Kasım 2023 16:57

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK
Başvurular 15 Aralık'a kadar devam edecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'ın 13 kasımda yaptığı açıklamayla Belediye Başkanlığı için aday adayı başvuruları başlamıştı. Başvurular 15 Aralık'a kadar devam edecek.

 

Erzurum'da da hem merkez hemde ilçeler için başvuru süreci devam ediyor. Adaylık başvurusu yapanlar, ittifakın şekillenmesini bekleyenler var. 

 

MHP Cumhur ittifakı kapsamında Erzurum'da hangi ilçelerden aday gösterecek, hangi ilçeler AK Parti'ye kalacak, önümüzdeki günlerde belli olacak, ancak Hem MHP, hem AK Parti bütün ilçeler için müracaat kabul ediyor. 

 

SÜRPRİZ İSİM AHMET ANATEPE

MHP'de kulislerde sürpriz bir isim gündemde. MHP İl başkanlığı yaptığı dönemde adından söz ettirmiş bir isim olan Ahmet Anatepe ismi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Önümüzdeki günlerde aday adaylığı için müracaat edeceği iddia edilen Anatepe, ülkücü camianın sevdiği bir isim. İl Başkanlığını bıraktıktan sonra bir çok partiden gelen teklife olumsuz yanıt veren Ahmet Anatepe duruşlu siyaset anlayışıyla tanınıyor. 

 

MEHMET UZUN YAKUTİYE ADAY ADAYI OLABİLİR

Henüz başvurusunu yapmamış olsa da Yakutiye'den aday adayı olması beklenen isim Mehmet Uzun. Partinin çeşitli kademelerinde görev almış bir isim olan Uzun, önceki dönemde aday adayı olmuştu. 

 

 

CİHAN AKSAKAL YAKUTİYE'Yİ DÜŞÜNÜYOR

Yapılan İl kongresinde İl Yönetiminde görev alan Cihan Aksakal'ın da Yakiteye'den aday adayı müracaatı yapacağı, bunun için ittifak içerisinde Yakutiye ilçesinin MHP'ye verilmesi halinde müracaat edeceği konuşuluyor.

 

BİR DİĞER SÜRPRİZ İSİM DOÇ.DR.İZZET UÇAN

Ülkücü camianın yakından tanıdığı bir isim olan Doç.Dr. İzzet Uçan ismi de kulislerde gündemde. Başarılı bir akademisyen olan Uçan'a bir çok partiden adaylık teklifi yapılmasına rağmen çizgisinden taviz vermeyen Uçan'ı da Palandöken için aday görmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Her ne kadar Uçan aday adayı olmayı düşünmediğini ifade etsede, parti tabanı aday adayı olması noktasında hem fikir. 

 

PALANDÖKEN İÇİN KIRMACI İSMİ 

Ülkü Ocakları başkanlığı yaptığı dönemde, başarılı organizasyonlarla adından söz ettiren bir isim olan Abdullah Kırmacı ismi de siyasi kulislerde Palandöken ilçesi için geçiyor. Genç bir isim olan Kırmacı'nın da aday adaylığı için müracat etmesi bekleniyor. 

 

KAZANÇ ADAY ADAYI OLACAK

Palandöken ilçesinde 2014 seçimlerinde Aday olmayı başaran ve hatırı sayılır bir oy alan Ahmet Kazanç'ın da Belediye Başkanlığı için aday adayı müracatı yapacağı öğrenildi. Parti içerisinde sevilen bir isim olan Kazanç'ın önümüzdeki günlerde müracaat edeceği öğrenildi. 

 

 

AHMET ERGÜN MÜRACAAT ETTİ, ŞANLI BEKLİYOR 

Aziziye Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapan ilk isim bir dönem Dadaşkent Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Ergün oldu. 

 

Aziziye için ilçeye gelip ziyaretler gerçekleştiren ve önceki seçimlerde de aday adayı olan Murat Şanlı'nın da önümüzdeki günlerde başkanlık için aday adayı müracaatı yapacağı kulislere yansıyan bir diğer bilgi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.