GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2021 11:38

SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARINDAN 23 NİSAN MESAJI

SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARINDAN 23 NİSAN MESAJI
Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Siyasi Parti İl Başkanları birer kutlama mesajı yayınladı…

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Siyasi Parti İl Başkanları birer kutlama mesajı yayınladı…

 

 

 

 

 

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI MELİH KIRKPINAR’IN MESAJI

 

 

“ Demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Gazi Meclisimizin açılışının 101. yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin istikbali olan, geleceğimizin yegane teminatı çocuklarımıza kutlu olsun

 

 

23 Nisan 1920’de yokluklar ve sıkıntılar içerisinde, Atatürk’ün açtığı, milletin desteklediği Gazi Meclisimiz, tüm dünyaya karşı Milli Mücadeleyi yönetmiş ve muzaffer olmuştur.

 

 

101 yıl önce oluşan bu irade, İstiklal Savaşı’nı büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla yürütmüş, tarihe altın harflerle yazılan, inanılmaz bir mücadele sergileyerek, vatan topraklarını işgalden kurtarmış, İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

 

 

Değerli Çocuklar;

 

Sizler, bu milletin umudusunuz… Aydınlık yarınlarısınız…

 

 

Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak yetişmeniz ve yaşamınızı bu şekilde sürdürmeniz, en büyük arzumuzdur.

 

Sizlerin özgürce düşünen, sorgulayan, yaşadığı toplumdan haberdar olan, değerlerine dinine, devletine, bayrağına gönülden bağlı, donanımlı, ilimle beslenen, hayatın olumsuzlukları ile baş edebilecek ölçüde eğitimli ve yetenekli gençler olarak yetişebilmeniz en büyük hedefimiz olmalı.

 

Sizleri çok seviyor ve güveniyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Milli Mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.”

 

 

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI VAHİT BİNGÖL’ÜN MESAJI

 

 

“Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin bağımsızlık mücadelesinin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

İstanbul'un işgalinden üç gün sonra Atatürk, 19 Mart 1920'de bir genelge yayınlayarak Ankara'da olağanüstü yetkilerle toplanacak meclise katılmak üzere her sancaktan 5 milletvekilinin seçilerek 15 gün içerisinde Ankara'ya gelmelerini istedi. Ayrıca İstanbul'daki tutuklanmayan eski mebusların da seçime katılmadan Ankara'ya gelmelerini talep etti.

 

Ankara'nın o günkü şartları içinde Meclis'in toplanabileceği elverişli bir bina dahi yoktu. İkinci Meşrutiyet döneminde, İttihat ve Terakki Cemiyeti kulübü olarak yapılmış tek katlı bir bina uygun görüldü.

 

Eksik kalmış yapı tamamlandı, okullardan toplanan ve halkın katkısıyla sağlanan eşyalarla donatıldı. Bu çalışma sırasında Meclis Kürsüsü arkasına da "İşlerini istişare ile yürütürler" anlamına gelen Kur'an-ı Kerim'deki Şûra sûresi 38. ayetinin birinci bölümü yer aldı.

 

Savaş şartlarında her biri kendi şehrinden gelen mebuslar millet egemenliğini yaşattılar. Bu miras, en zor şartlarda yılmadan mücadele etmenin mirasıdır. Orta yerinde 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' şiarı yazmaktadır.

 

Birinci Meclis‘in mirası, ortak akıldan ve istişareden asla vazgeçmeyen bir kültürün mirasıdır. İşte bu miras, tüm fikirlerin rahatlıkla ifade edilebildiği özgürlükçü Türkiye‘nin ilham kaynağıdır.

 

Çocuklarımız, dünyadaki en kıymetli varlıklarımızdır. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek için halk egemenliğini yeniden tesis etmek için çalışıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hukukun üstünlüğü sağlanmadan bir adım bile ileri gidemeyeceğimizi biliyoruz.

 

Türk Milletinin cesareti, kararlılığı ve mücadelesi karşısında her zaman düşmanlar büyük bir hezimet yaşamışlardır. Asil bir milletin şahlanışı, küllerinden yeniden doğuşu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Tarih boyunca birçok badireler atlatan Gazi Meclisimiz, elbette bugün yaşanan zorlukların da üstesinden gelecektir. Çünkü TBMM, milletin evidir, milletin kalbidir. Umutsuzluğa vakit yoktur. Konuşan, hakkını arayan bir Türkiye istiyoruz.

 

Başta Millî Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu onurlu mücadelenin örgütlendiği Birinci Meclisimize Anadolu’nun dört bir yanından gelerek omuz veren tüm mebuslarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum.”

 

 

 

 

 

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI MUSTAFA ZİNNUR KARA’NIN MESAJI

 

“ Millet iradesinin tecelligahı olan T.B.M.M.’nin açılışının 101. yılı, tüm milletimize

hayırlı olsun…

 

 

 

 

En zor şartlarda, bitti denilen noktada, inancını kaybetmeden, tüm prangaları söküp atarak milletin egemen olduğu bir düzene “Merhaba!” denilen tarihtir 23 Nisan.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kahraman Türk Milleti, en üstün özveri ve cesaretle millet iradesinin üzerinde bir otorite tanımadıklarını, gür bir seda ile dünyaya ilan etmişlerdir.

 

 

 

 

Bizlere düşen, “egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu” şiarını içselleştirmek ve çağdaş demokratik anlayışla taçlandırmaktır.

 

 

 

 

​Bu duygu ve düşüncelerle T.B.M.M.’nin açılış yıldönümü olan ve Ulu Önder tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik eder, tüm halkımıza esenlikler dilerim.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.