SİYASET Haber Girişi : 01 Ekim 2022 11:21

SIRT SIRTA VERİP ÇALIŞACAĞIZ

SIRT SIRTA VERİP ÇALIŞACAĞIZ
Genel Yayın Yönetmenimiz Gazeteci Sinan Özçaylak, Erzurum’da siyasetin gündemini tutmaya devam ediyor.

Sinan Özçaylak, hafta sonu CHP İl Başkanı Suat Dülger ve Erzurum’da yaklaşık 700 kişiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Serhat Can Eş’le bir araya geldi. İşte katılım sürecinde neler yaşandı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Erzurum’daki hedefleri neler gibi bir çok sorunun konuşulduğu o röportaj.  

 

 

 

 

Sinan Özçaylak: Siz yaklaşık 700 kişiyle ve teşkilatlarınızla birlikte Memleket Partisi’nden istifa ederek CHP’ye katıldınız? Bu kararınızın sebebi nedir?

 

 

 

Serhat Can Eş: Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki benim iki sevdam var. Birisi Erzurum, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi benim yuvam. Ben siyasette CHP’de gözünü açmış biriyim. Çocukluğum, gençliğim bu partinin içinde geçti. Geçmişte bir fikir ayrılığı yaşadık. Kırıldım, kırdım ve bir yol ayrılığı oldu. Zaman zaman aile içinde de baba evlatla, evlat babayla, tartışabiliyor. Bizimki de öyle. Bu gün ne mutlu bana ki yeniden yuvamdayım.

 

 

 

Sinan Özçaylak: Siz Memleket Partisi İl Başkanı olarak bir yıl görev yaptınız ve kısa süre içerisinde neredeyse bütün ilçelerde teşkilatlandınız, binin üzerinde üye yaptınız. Erzurumlu sizi sevdi, bunu neye bağlıyorsunuz?

 

 

 

Serhat Can Eş: Teşekkür ediyorum, evet bütün hemşerilerimiz bizi desteklediler bağırlarına bastılar. Sinan Bey az önce söyledim benim iki sevdam var diye, Erzurum benim sevdam. Benim siyaset yapma sebebim de Erzurum’un hali pür melali.  Erzurum Cumhuriyeti kuran şehir, tarihte üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz fazlasıyla yerine getirmiş bir şehir. Ancak bu gün geldiğimiz noktada, görüyoruz ki ne refah anlamında, ne kalkınmışlık anlamında hak ettiği yerde değil. Büyüklerimiz, biz çocukken “ Erzurum Devletten alacaklıdır” derdi. O yaşlarda tam anlamlandıramadığım bu cümlenin ne manaya geldiğini şimdi anlıyorum. Bakın İktidar Partisinin il başkanı bir toplantıda itiraf etti. Malatya’yı örnek vererek, Erzurum’un fersah fersah ilerisinde bir şehir olduğunu söyledi. Erzurum’un geri kaldığını ifade etti. Benim bir makam mevki derdim yok. Ben çok sevdiğim Erzurum’un devletten alacağını tahsil etmek için siyaset yapıyorum. Belki de bu samimiyetimizi gördüğünden Erzurumlu hemşerilerimiz de bize destek veriyorlar.

 

 

 

Sinan Özçaylak: CHP’ye geçiş sürecinde bir defansla karşılaştınız mı?

 

 

 

Serhat Can Eş: Hiçbir defansla karşılaşmadım. İl Başkanımız Suat Dülger burada. Hem Genel Merkezimiz, hem İl Teşkilatımız ben ve arkadaşlarımın CHP’ye katılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı Bey ve milletvekillerimiz Erzurum’a gelerek bizzat rozetlerimizi taktılar. Salonu gördünüz, siz de gazeteci olarak oradaydınız. Bu ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Onların yüzünü kara çıkarmama adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Erzurum’da Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını artırmak, için tüm gayretimizi göstereceğiz. İl Başkanı olarak Suat Dülger’in atanması CHP’ye ciddi bir ivme kazandırdı, parti Erzurum’da görünür hale geldi, sahada aktif bir biçimde çalışıyorlar, bizde kendilerine omuz vermeye, taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya geldik.

 

 

Sinan Özçaylak: Suat Başkan siz de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak bir yılınızı doldurdunuz. Sizde bir yıl gibi kısa bir sürede CHP’ye Erzurum’da ciddi bir ivme kazandırdınız. Bir yılınızı değerlendirecek olursanız neler söylersiniz?

 

 

 

Suat Dülger: Sinan Bey, Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıldır bu ülkenin siyasetinde olan bir parti. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti,  Bu ülkenin kurucu iradesi. 1980’li yıllara kadar Erzurum’da da etkin olmuş, senatör, milletvekili, belediye başkanı çıkarmış bir parti. Bizi diğer partilerle karıştırmamak lazım. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülke var oldukça siyaset sahnesinde olacak bir parti. Geçmişte Erzurum’da sıkıntılı süreçler yaşamış, oyları düşmüş doğrudur ancak Genel Merkezimiz “ Erzurum bize oy vermedi vazgeçelim Erzurum’dan demeden” gayret gösteriyor. Tam tersi özel ihtimam gösteriyor. Bakın Cumhuriyet tarihinde ilk kez bütün milletvekilleriyle, parti üst düzey yöneticileriyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’a geldi. Gurup toplantısını burada yaptı.  Ben İl Başkanı olduğum günden bu güne, neredeyse hemen her gün bir milletvekilimiz Erzurum’a geldi. Genel Merkezimizin Kurduğu Doğu Masası, sürekli bölgede çalışıyor. Sadece şehir merkezinde değil 20 ilçemizde çalışıyoruz. Saha çözüm ekiplerimiz kuruldu, hane hane ziyaretler yapıyoruz. Gençlerimiz vatandaşlarımızı parti programlarımızı anlatan broşürler dağıtıyor, Genel Başkanımızın mesajlarını iletiyor, vatandaşın sıkıntılarını dinliyor. Bu güne kadar yaklaşık 90 bin hane ve iş yeri ziyaret edildi. Yani anlayacağınız, bir yılımız dolu dolu geçti.

 

 

 

Sinan Özçaylak: Partinize ilgi nasıl, bu çalışmalarınızın karşılığını saha da görüyor musunuz?

 

 

 

Suat Dülger: İnanın benim bile beklentimin çok üstünde bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Saha Çözüm ekiplerimizle her akşam toplantı yapıyoruz, dönütleri alıyorum. Gençlerimiz vatandaşımızın “ çalışın, gayret edin, bu seçimde oyumuz sizin” dediklerini söylüyorlar. Bunda başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisi büyük. Genel Başkanımız iktidarı çalıştırıyor. “Gençlerin öğrenim kredileri sorununu çözeceğiz” diyor, iktidar hemen çözüm getiriyor. “Emeklilere ikramiye vereceğiz” diyor, emeklilere ikramiye veriliyor, “Asgari ücreti artıracağız” diyor, hemen hükumet asgari ücreti artıyor. “EYT’yi çözeceğiz” diyor, önceden EYT’lilere çift dikiş mi yapacaksınız diyen Cumhurbaşkanı EYT’lilerin sorunlarını çözmek için harekete geçiyor, anlayacağınız muhalefetteyken bile vatandaşın sorunlarının çözümünü sağlıyoruz. Genel Başkanımızın kullandığı birleştirici dil, birlik ve beraberlik mesajları vatandaşta karşılık buluyor. Bizlerde kimseyi ötekileştirmeden, hareket ediyoruz. Yurttaş bunu görüyor. Emeklisinden çalışanına, gencinden yaşlısına herkes bu gayreti takdir ediyor. Sahada anketler yapıyoruz, şu an Erzurum’da yüzde 12 seviyesindeyiz. Seçime kadar bu oranın ciddi bir biçimde artacağını düşünüyoruz. Şunu söyleyebilirim ki CHP Erzurum’da 1980 yılından bu güne almadığı oranda yüksek bir oy alacak.

 

 

 

Sinan Özçaylak: Serhat Can Eş ve arkadaşlarının CHP’ye katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

 

 

Suat Dülger: Sinan Bey Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin babasının malı değil. Benim siyaset anlayışımda küçük olsun benim olsun, başarılı olsam da olmasam da o koltuktan kalkmayayım anlayışı yok. Siyaset insanla yapılıyor, ne kadar çok sanız o kadar başarılısınız demektir. Ben bu bilinçle hareket ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları “ ben bu ülkeyi dert ediniyorum, siyaseten söyleyecek sözüm var” diyen herkese sonuna kadar açık olan bir parti. Serhat Can Eş’te geçmişte bizim partimizde siyaset yapmış, genç dinamik bir arkadaşımız, partimizde olması bize güç katar.

 

 

 

Sinan Özçaylak: Siyaseten Serhat Can Eş’i başarılı buluyor musunuz?

 

 

 

Suat Dülger: Sizinle özel sohbetlerimizden birinde çok önce size söylemiştim. Serhat Can Eş’in ne işi var Memleket Partisi’nde diye. Onun yeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir demiştim. Dolayısıyla Memleket Partisi’nden istifa edip, bir bölen olmak yerine bu ülkenin kurtuluşu için çaba sarf edenlerin yanında yer alması elbette bizleri memnun etti. İl başkanı olduğu dönem de de kendisini takip ediyordum. Sıfırdan bir parti kurmak, teşkilatlandırmak oldukça zor bir iştir, bunu başardı elbette ki kendisini başarılı buluyorum. Partimize de kurduğu teşkilatları, kaydettiği üyeleriyle birlikte katıldı, bu da kolay bir iş değil. Bundan sonra sırt sırta verip çalışacağız. Tekrar ediyorum CHP 1980 sonrasında Erzurum’da en fazla oyu alacak. Bunu birlikte başaracağız. Buradan şunu da belirtmek isterim, İl Yönetimimiz, İlçe Teşkilatlarımız, hiç inanmadığı kadar buna inanıyor, gecelerini gündüzlerine katmış çalışıyorlar. Sizin aracılığınızla yol arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.