GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2022 17:09

SERHAT CAN EŞ, TÜRK KADININA HER ALANDA YENİ HAKLAR KAZANDIRACAĞIZ

SERHAT CAN EŞ, TÜRK KADININA HER ALANDA YENİ HAKLAR KAZANDIRACAĞIZ
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Memleket Partisi olarak, " Türk kadınına, her alanda yeni haklar tanınmasına yönelik olarak, gerek kamu ve gerekse özel hukuk alanında birçok yeni düzenleme yapacağız” diyerek Anneler Gününü kutladı.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Atatürk’ün “Kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere kadar yükselmeye değersin” ifadesini hatırlatarak, “ Memleket Partisi olarak, Türk kadınına, her alanda yeni haklar tanınmasına yönelik olarak, gerek kamu ve gerekse özel hukuk alanında birçok yeni düzenleme yapacağız” diyerek Anneler Gününü kutladı.

 

 

 

 

 

 

Serhat Can Eş mesajında şunları söyledi; “ Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınına Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla kıymeti veren liderdir. 05 Aralık 1934 tarihinde kabul edilen kanunla, her erkek ve kadın Türk vatandaşına eşit şartlarla seçme ve seçilme hakkının verilmesi, diğer uluslara örnek olacak şekilde, Türk kadının elde ettiği en önemli kazanımlardan biridir. Ancak ne yazık ki geçen süreçte, kadınlarımız sosyal hayatta hak ettikleri yerde değiller. Toplumu şekillendiren kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik ve sosyal güvencelerinin sağlanması, hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması, hepimiz için önemli bir ödevdir. Memleket Partisi olarak, Türk kadınına, her alanda yeni haklar tanınmasına yönelik olarak, gerek kamu ve gerekse özel hukuk alanında birçok yeni düzenleme yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, fedakarlığın, cefakârlığın timsali annelerimizin ellerinden öpüyor, daha müreffeh yarınlar hak ettiklerini hatırlatarak Anneler Gününü kutluyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.