ŞEREF MÜCADELESİ..

Erzurumspor teknik ekip , futbolcular ,yönetim ve  camia olarak  Başakşehir depreminin enkazını hiç unutamadan Fenerbahçe maçına çıktı . Öyleki Kader maçı olan Başakşehir maçında giden 3 puan, Dadaşlar’ın nefesini  ‘ Kovit-19 gibi kesti ‘, nefes alamadılar, şoka girdiler .. Ne tesadüf ki İstanbul takımları Başakşehir ve Fenerbahçe  penaltılar ile  maçın skorunu tayin ettiler !

Fenerbahçe maçında ilk yarı 8 dakika içinde 3 gol.  İlk gol penaltıdan geldi ve  bu penaltı öncesi  orta hakem Mete Kalkavan çok büyük bir hata yaptı . Omolo rakip yarı alanda topla ilerlerken, Fenerbahçeli oyuncu  topu kapmak isterken Omolo ‘nun topuğuna tekmeyi vurdu .. Omolo, sendeledi ve top hakimiyetini kaybetti . Tekmenin fotoğrafı da var görüntüleri de. Bu pozisyon devam etti. Mert Hakan uzun bir vuruşla Valencia’yı  defansın arkasına sarkıtmayı başardı .. Valencia vurdu Sulski kurtardı, devam eden pozisyonda Valencia topa rövaşata yaptı ama top  Gökhan’dan döndü. Bu pozisyonda VAR devreye girdi ,  PENALTI !.. Sosa ‘da golü attı !  Peki bu takımın hakkı ne olacak ?  Merak ediyorum nasıl uyuyacaksınız..? O penaltı ile Erzurumspor’un beli kırıldı, morali sıfıra indirildi . Aynı Başakşehir maçında olduğu gibi . Ne tesadüf değil mi ? ayarlasan olmaz !

MAÇ 0-0  iken bu faul neden verilmez? Var Hakemi Hüseyin Göcek nerede?

Son anda maça atanan  VAR Hakemi Hüseyin Göcek bu pozisyonu görüyor , pozisyon öncesine neden bakmıyor? Omolo’ya yapılan  tekmeyi neden görmezden geliyor? Maç sonuçları bu sezon hiç te sağlıklı ve adil olmadı! ‘ Büyük  balıklar , küçük balıkları yuttu ‘.

İlk yarı Erzurumspor şoka girdiği için pozisyona giremedi. 3-0 dan sonra   Fenerbahçe ataklarını durdurma yolunu seçtiler .

İkinci yarının 60. Dakikasından sonra Erzurumspor oyunda kontrolü eline aldı. 3-0 lık mağlubiyetten kurtulmak için çabaladı.  Baskının ilk  golünü ikinci yarı başında oyuna giren ve süper ligde ilk kez oynayan 20 yaşındaki  Özgür ile 81. Dakikada buldu . 3-1 e getirdiler . Gol sonrası Erzurumspor baskılı oynadı, Fenerbahçeyi bunalttığı gibi oyundan düşürdü, 5 net pozisyon üretti Erzurumspor, ama 1 tanesi gol olabildi. Fenerbahçe ise 4 pozisyon üretebildi, Erzurumspor defansı etten duvar örerken, kaleci Sulski de gününde idi, 3 gol yese bile  3-4 gol kurtardı ..

Fenerbahçeli futbolcular çok sert oynadılar, dirençlerinin bittiği yerde düşürdüler, iteklediler , hatta formadan çektiler.. Sarı kartları göremedik ?

TÜM TAKIMLARA DERS OLSUN

Erzurumspor’un başından bir türlü atamadığı Gomez,  67 yaşındaki Yılmaz Vural’ın  rica ve tüm ısrarlarına rağmen  ‘ sakatım ’ diyerek oyuna girmek istemedi. İstanbul’a gelip sahaya çıkıncaya kadar sakat olmayan Gomez’in bu profesyonellik dışı hareketi  aslında tüm takımlara ders olmalı.. Bu tür Para göz, aidiyet duygusu olmayan oyuncuları Türkiye’ye getirmeyin, Türkiye’nin bu tür  futbolculara ihtiyacı yok.  Gomez kim ki 1 milyon 600 milyon Euro parayla transfer olsun ? Alan ne amaçla almış ise  almış bir kere ! ,  Türk futbolcularına yer verin, yerli futbolcu bu ülkenin ekmeğini yesin .. Bu tür adamlarda ne yiyorsa yesin.. Türkiye dışında hiçbir ülkede bu terbiyesizlikler, profesyonellik dışı hareketler yok. Sahaya çıkmış takımın yedek kulübesinde oturan oyuncu, maça çıkmıyorum ! der mi ? neden geldin o zaman İstanbul’a ?. Her şerde bir hayır vardır, Gomez oyuna girmedi, 20 yaşındaki alt yapıdan gelen ilk kez süperligde oynama şansı bulan Özgür oynadı, Obertan’ın asistliği ile  bir de gol attı .

Erzurumspor bundan sonra tamamen tesadüflere bağlı bir periyodda  2 maçına kazanmak için  çıkacak ve bekleyecek.    2 maç ta da şimdiye kadar olduğu gibi şeref ve haysiyet mücadelesi verecek.

Süper lig’de Erzurumspor sezon başından beri  Beintspor maç Spikerlerinin  ve Muhabirlerinin  “ soğuk, kar yağdı , oram dondu –buram dondu ,  tipi başladı ‘ şeklindeki hep olumsuz  tanıtımları ile ekrana geldi . Sadece dağda ki bir kar parçasını gösterip  maçı anlatırken  ‘ bızzzzzzzz  soğuk ‘ diyen  kişiler, bu şehrin  insanlarına  karşı saygısızlık ettiklerini unutuyorlar. Bu kişilerin sunuculuk ve Muhabirlik konularında eğitilmeleri gerekir !  O şehirde 800 bin insan yaşıyor !. Sen donuyorsan hatayı kendinde ara, bir şehri karalamak kimsenin haddi değil.

39 maç beklendi , 2 maç daha beklenecek ..Ne olacaksa olacak .. Çare yok..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.