SEN NE YAPTIN MUHAMMET SUNAR?

Yeşil alanlar, alt ve üstyapı çalışmaları, yeni yollar, sosyal alanlar, kentsel dönüşüm ve çok sayıda sosyal aktivite…

 

 

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın 2.5 yılda yaptığı çalışmalardan bazıları. Yani Başkan Sunar, belediyecilik açısından kısa olan bu zamana bir çok yatırım sığdırmanın tabiki haklı gururunu yaşıyor. 

 

 

 

 

Bu kadar proje ve 160 bin nüfuslu bir ilçeye herkesi memnun edecek hizmetlerin 2.5 yılda getirilmesine şaşırılmamalı aslında. Çünkü Sunar, dersine iyi çalışan, ilçesini iyi tanıyan bir başkan ve Palandöken için gecesini gündüzüne katan bir ekiple çalışıyor. 

 

 

 

2 yıldır hayatımızı derinden etkileyen Pandemi ve onun etkisiyle gün yüzüne çıkan ekonomik sıkıntılar Palandöken Belediyesi’ni teğet geçti desek abartmış olmayız. Çünkü yapılan hizmetlerin yüzde 90’ı bu dönemde gerçekleşti. Vatandaş evine kapanırken , Başkan Sunar ve ekibi yeni hizmetler için çoktan kolları sıvamıştı.

 

 

 

Mesela, vatandaşa nefes aldıracak bir çok park ve yeşil alan bu dönemde yapıldı… Park Tarabya, Saklı Bahçe ve yıllardır atıl durumda olan Yimpaş alanı ile ilçeye estetik bir görünüm kazandırıldı.

 

 

 

Yeni Şantiye binaları, Asfalt Plenti ve Katı Atık Merkezi yatırımlarının temeli de yine bu dönemde atıldı…

 

 

 

Başkan Sunar’ın talimatıyla ilçenin bir çok noktasına yerleştirilen mobil atık getirme merkezleriyle, hem ekonominin kazanması, hem de doğanın korunması sağlandı…

 

 

 

Maksut Efendi Mahallesi Üreten Kadınlar’ ve Vadi Palandöken Nefes projesi, 100’lerce sokağın kaldırım ve asfaltının yenilenmesi, Başkanlık konutunun millet konağına dönüştürülmesi gibi onlarca hizmetin yine bu dönemde hayata geçirilmesi de ilçe halkı tarafından tam not aldı.

 

 

 

Palandöken eski belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından 22 Milyon Tl harcanarak yaptırılan nikah sarayının bu dönemde kültür merkezine çevrilmesi başlı başına bir başarı hikayesidir. Çünkü, Palandöken gibi turizm ilçesinin nikah sarayına değil, bir kültür merkezine ihtiyacı vardı. 

 

 

 

Ve Başkan Sunar, bu hizmetleri bir bir hayata geçirirken borçlanmadı. Aksine belediyenin borçlarını temizleyip, kasaya para koyma başarısını da gösterdi. 

 

 

 

2022’DE BAMBAŞKA BİR PALANDÖKEN

Son günlerde Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’la birkaç defa sohbet etme imkanı buldum. Tabiki 2.5 yılda yapılan hizmetler çok önemli ancak bir Palandöken sakini olarak başkanın 2022 projelerini dinleyince heyecanlanmamak elde değildi. 

 

 

 

2022 değişim ve dönüşüm yılı olacak…

1.ve 2. Marketlerde kentsel dönüşüm başlıyor. Bu proje tamamlandığında ilçe daha farklı daha modern bir görünüme kavuşacak ama başkanın üzerinde çalıştığı ilçenin cazibesini kat be kat daha artıracak bir dönüşüm projesi daha var. 

 

 

 

Şu kadarını söyleyeyim… Başkan Sunar sadece 1. Ve 2. Marketlerdeki dönüşümle kalmadı, Yenişehir’deki 30 yıllık binaları da gündemine aldı. 

 

 

 

Hedef sadece adıyla değil, yapılarıyla da YENİ BİR ŞEHİR…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.