SİYASET Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2022 23:30 Haber Girişi : 19 Eylül 2022 12:36

SAVCILIK SUÇ DUYURUSUNU KABUL ETMEDİ

SAVCILIK SUÇ DUYURUSUNU KABUL ETMEDİ
İYİ Parti teşkilatı Adliyeden eli boş döndü.
SAVCILIK SUÇ DUYURUSUNU KABUL ETMEDİ

İYİ Parti Erzurum İl Teşkilatı, Erzurum Adliyesine adı rüşvet ve irtikap suçlarıyla anılan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Abisi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı danışmanları hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi. Avukatlarıyla birlikte Erzurum Adliye Binasına Giden İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar ve İlçe Başkanları, savcılığın suç duyurusunu almadıklarını iddia etti.

 

 

 

 

 

Hukuk ayaklar altına alınmıştır

Kırkpınar Adliye Binası önünde yaptığı açıklamada, Savcılık katibinin kendilerini bir saati aşkın bir süre beklettikten sonra  suç duyurusunu kabul etmediğini iddia etti. Kırkpınar şunları söyledi; “ buradan bütün türk halkına sesleniyorum, Erzurum İYİ Parti olarak Zehra Taşkesenlioğlu hakkında, eşi Ünsal Ban, Ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanımızın danışmanları hakkında hukukçularımızla, teşkilatlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunmak üzere geldik. Yaklaşık 1,5 saattir adliye binasındayız. Şu ana kadar bizim suç duyurusu dilekçemiz kabul edilmedi. Türkiye’de hukuk ayaklar altına alınmıştır. Adaletin bittiği yerdeyiz. Biz sonuna kadar, Türk milleti adına tüm partimizle, üyelerimizle bu işin takipçisi olacağız. Bu insanların adalet önünde yargılanmaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu iddialarla ilgili bu güne kadar AK Partili yöneticilerden hiçbir cevap gelmemiştir. Bu güne kadar beklememizin nedeni; umduk ki AK Parti bu insarı kendi eliyle yargı önüne çıkarır, gereğini yapar. Bizde bu gün burda olmazdık. Ancak ne yazık ki bugüne kadar AK Parti yönetiminden Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili hiçbir cevap gelmemiştir.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Babanızın yüzüne nasıl bakacaksınız

 

Zehra Taşkesenlioğlu’na da seslenen Kırkpınar, “ Sayın Zehra Taşkesenlioğlu, babanız olan Mazhar Hocamızın Kuran-ı Kerim Tefsirinde hiç bakara süresinin188. Ayetini dinlediniz mi? Rüşvet hakkında Allah(ın emrinin ne olduğunu öğrenmediniz mi? Eğer öğrenseydiniz zaten bu kadar yanlışlığa düşmezdiniz. Muhammet Sırrı Taşkesenlioğlu hocamızın yüzüne nasıl bakacaksınız Zehra Hanım? Size bir hemşeriniz olarak tavsiyem şudur; Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelin ve bütün gerçekleri Cumhuriyet savcımız ile paylaşın. Bu sayede belki Erzurumlu hemşerileriniz sizi affedebilir ve yarın Allah(ın huzuruna da kul hakkı ile gitmemiş olursunuz.” dedi.

 

 

 

Avukat Çağrı Arısoy, "Görevde kayıtsızlık ve düzensizlik suçu oluşmuştur." 

 

İYİ Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Yakup Çağrı Arısoy, durumu

“ 19/09/2022 tarihinde İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından, Zehra TAŞKESENLİOĞLU  BAN, Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU, Ünsal BAN, Serkan TARANOĞLU ve Salih ORAKÇI hakkında suç duyurusunda bulunmak için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gidilmiştir. Müracaat savcılığı tarafından suç duyurusuna dair dilekçenin, Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na verilmesi istenmiştir. Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nda bulunan zabıt katibine dilekçe verilmiştir. Yaklaşık 1 saati aşan bekleme süresi sonunda, ilgili Cumhuriyet Savcısının hastanede olduğu belirtilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile dilekçemizin “şu an için kabul edilmeyeceği” evrak kayıt numarası verilmeyeceği söylenmiştir. Tarafımızca bu durumunun Anayasa’nın  74. Maddesi’nde bulunan dilekçe hakkının ihlali olduğu, ayrıca ilgili kamu görevlileri bakımından “görevi ihmal” suçunun oluşacağı, suç duyurusunu işleme koymayan cumhuriyet savcıları bakımından ise 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 63. Maddesi ve devamı hükümlerinin ihlali olacağı” şeklinde tutanak haline getirdiklerini belirterek “ Türkiye de artık kimi şikayet ettiğiniz önemli, şikayet ettiğiniz kişi eğer önemli bir makamdaysa dilekçenizi okuyup size geri iade ediyorlar. Bu açıkça anayasının 74. Maddesinin ihlalidir ve bu ihlali bir hukukçunun yapıyor olması da ayrıca içinde bulunduğumuz içler açısı durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır.” dedi.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.