Sahipsiz Erzurum...

Rahmeti rahmana kavuşan sevgili dostum İbrahim Erkal ne de güzel söylemişti “Erzurum uzak şehir” diye. Allah Ozan’ımıza rahmet eylesin, yattığı yerde utandırmasın inşallah. 

 

Gelelim asıl konumuza; Spor şehri olarak ön plana çıkan Erzurum ne yazık ki asrın sporu olarak bilinen, halk ve taraftarın neredeyse tek eğlencesi olan futbolda adeta yok sayıldı ve köklü kulübü Erzurumspor’un kapısına kilit vurulacak duruma getirildi. 
Şanlı taraftarı ile yıllarca başarılar kazanan Erzurumspor Futbol Kulübü, şimdilerde terk edilmiş ve kapanma durumuna getirilmiştir. 
Yanlış yönetimler mi ? 
Yoksa sahipsizlik mi? 
Bunlara Erzurum ve Erzurumspor için yüreği çarpan siz değerli hemşehrilerim karar versin. 
Fakat söylemek istediğim ve üzüldüğüm asıl mesele, başarılarda boy boy fotoğraf vermek için sıraya giren siyasilerimiz, iş adamlarımız, bürokratlarımız şimdilerde başını kuma sokmuş sessiz ve umursamaz durumdalar. 

 

Yazık değil mi bu kadim şehire? Yazık değil mi şanlı Erzurumspor ile yatıp kalkan bu cefakar taraftarlara? En önemlisi ise yazık değil mi milli mücadelenin başlatıldığı bu kadim şehrin ismine?
Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetine yüzde 74 oranında sonsuz destek veren bu kadim şehrin güzide futbol kulübüne destek vermeyen büyük büyük siyasetçilerimize, büyük büyük iş adamlarımıza, büyük büyük bürokratlarımıza söylemek isterim ki; Lütfen taşın altına elinizi sokun ve bu kulübü tekrar ayağa kaldırın. Bugüne kadar çok zor dönemler geçiren fakat hep ayakta kalmayı başaran bu şanlı kulübe emek vermiş tüm yönetimlere şahsım adına teşekkür ederim. 
Fakat gelinen bu süreçte kongrelerin iptal edilmesi, ertelenmesi ve saydığım çok büyük büyük şahsiyetlerin kulaklarının üzerine yatmaları tüm halkımızı mutsuzluğa ve hüsrana uğratıyor.  

 

Zaten rahmetli İbrahim Erkal’ın dediği gibi yatırıma, istihdama, sanayileşmeye daha doğrusu her şeye uzak şehir olan Erzurum’a ve Erzurumspor’a bari sizler uzak durmayın. İstemeniz durumunda bu takımı ayağa kaldıracağınızı biliyoruz. Lütfen gereğini el birliği ile yapın ve sonuna kadar hak eden halkımızı, taraftarımızı sevindirin. 
Elini bu kadim şehir ve şanlı Erzurumspor için taşın altına sokan siyasetçi, bürakrat,iş adamı  ve her bir ferde şimdiden teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.