KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Eylül 2020 14:23

PGD'de Kadın Komisyonu kuruldu

PGD'de Kadın Komisyonu kuruldu
Palandöken Gelişim Derneği (PGD) tarafından Kadın Komisyonu kuruldu. Komisyonun başkanlığına da Avukat Kübra Ertugay Güven'in getirildiği açıklandı.

Palandöken Gelişim Derneği tarafından yapılan açıklamada, dernek olarak Türk Kadınının toplumdaki öneminin farkında olduklarına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:


Millet olarak örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın, ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Dün verdiğimiz kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi yaşantımızın her bölümünde yer almasını bilen Türk kadını, toplumda gerçek ve hak ettiği yeri almalıdır. Kadınlar bizim ulusal gücümüzdür. 


Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda daha aktif ve katılımcı olmasını sağlamak, kadınlarımıza yönelik her türlü eğitim, kültür ve sanat etkinliği düzenlemek, bu yönde ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği ve katkı sağlayacak projeler geliştirmek, mesleki eğitim kursları düzenlemek, şiddetin herhangi bir türüne maruz kalan, fiziksel, duyusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan, mağdur edilmiş kadınlarımız için, hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmak gibi amaçlarla Palandöken Gelişim Derneği Kadın Komisyonunu kurmuş bulunmaktayız.


Varmak istediğimiz yegane sonuç ise Türk Aile yapısının güçlendirilmesidir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.