SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2024 17:10

Pasinler'de İYİ Parti adayını çekti.

Pasinler'de İYİ Parti adayını çekti.
Sedat Sezer Pasinler'de adaylıktan çekildi. Yeniden Refah Partisi Adayı Hikmet Çakal, Büyükşehir'de İYİ Partiye desteğini açıkladı.

İYİ Parti Pasinler'de Belediye Başkanlığı için Sedat Sezer'i aday göstermişti. İddiaları göre Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar'ın baskıları sonrasında adaylıktan çekildi. 

 

 

Sedat Sezer'in neden adaylıktan çekildiği dün ortaya çıktı. Meğer Yeniden Refah Partisi ile İYİ Parti Pasinler'de ittifak kurmuş. Sedat Sezer'in adaylıktan çekilmesi karşılığında, Yeniden Refah Partisi Büyükşehirde Canan Uçar'a destek sözü vermiş. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dün Pasinlerde SKM Açılığı yapan İYİ Parti'nin açılış programına katılan, Yeniden Refah Partisi Pasinler Belediye Başkan Adayı, Hikmet Çakal ve Yeniden Refah Partililer Büyükşehir'de İYİ Partiyi destekleyeceklerini açıklamış. 

 

 

 

İYİ Parti Büyükşehir Adaya Canan Uçar'ın SKP açılışı paylaşımıyla da bu ittifak gözler önüne serildi. Paylaşımında Uçar, "  Pasinler'de düzenlediğimiz iftar programını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Sedat Aksakallı, Yakutiye, Aziziye, Narman, Çat ve Pasinler belediye başkan adaylarımız, Yeniden Refah Partisi İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Sn. Hikmet Çakal'ın katılımı ile gerçekleştirdik. İftar sonrası Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezinde ozanlar eşliğinde bizlere çay ikram eden Sn. Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz." dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Pasinler İYİ Parti seçmeni ise duruma tepkili, " Kendi ikbali için bizim adayımızı sahadan çekmek ne demek? Madem Sedat Sezer'in kazanamayacağını düşünüyordunuz, neden aday gösterdiniz? Sırf kendisine bir kaç oy devşirmek için Pasinler'de bizim emeklerimizi görmezden gelenleri biz de seçimde görmezden geleceğiz. Belki Canan Hanım YRP'nden üç beş oy alabilir ancak, bizim oylarımız asla kendisine gitmeyecek. bu da böyle bilinsin." diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.