SPOR Haber Girişi : 22 Aralık 2019 12:43

Paramız da yok borcumuzda

Paramız da yok borcumuzda
BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, katıldığı radyo programında önemli açıklamalarda bulundu.
BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş katıldığı radyo programında, kulübün ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 



Üneş sezon başında Acun Ilıca'nın sunumuyla TV 8 ekranlarında yapılan destek programı sonrasında 11 milyon liraya katın bir bağış vadedildiğini bu güne kadar yapılan tahsilatın 6 milyon lira civarında olduğunu belirtti. Önümüzdeki günlerde yeni tahsilatlar olacağını belirten Üneş, "Sanırım yüzde 70 civarında bir tahsilatımız olacak" dedi. 



Kulübün bu gün ki bütçesinin 60 milyon lirayı bulduğunu belirten Üneş, "Futbolculara bir maaş ve bir prim dışında herhangi bir borcumuz yok. Bu borçta prensip gereği gecikmeli ödediğimiz bir para. Futbolcularımıza bir borcumuz yok, ancak kasada da paramız yok." dedi. 



Altay maçında taraftar rekoru kırmak için Erzurumspor taraftarına seslenen Üneş, " Uzun zamandır içerde pazar günü oynayamıyoruz, hava güzel, geçmişte yine Altay maçında taraftar rekoru kırmıştık, şimdi yine taraftarlarımızdan aynı öz veriyi bekliyoruz" dedi. 



Lennart Thy 'nin kulübe açtığı davayı kaybettiklerini belirten Başkan Üneş, "bizden önceki yönetimin 80 bin Euro ödenmediği için açılan bir dava vardı, tam 1 milyon 140 bin Euroluk bir dava vardı. Hukuki mücadelemizi verdik ancak, 800 bin Euroluk alacak davasını kaybettik. Kulüp 800 bin Euro ödeyecek. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürüyor. 400 bin Euro teklif ettik. Bununda bir kısmını nakit bir kısmını taksitle ödeyelim ve bu davayı kapatalım dedik. Süreç devam ediyor."dedi. 



Geçmişte yapılan hatalara da değinen Üneş; " Bir anda Süper Lige çıkmışsın, ciddi ekonomik güce sahip olmuşsun, nerede çöp futbolcu varsa, yanlış transfer politikalarıyla takıma almışsın, bunun bedelini de bir alt lige düşmüş, geliri olmayan bizler ödemeye çalışıyoruz.  Şimdi Lennart THY'ye 80 bir Euro ödenmediğinde takımın 3 milyon TL bir galibiyette geliri vardı. Şimdi burada 60 milyon Liralık bir takım var elimde, gelir 10 milyon Lira. Şunu söylemek istiyorum, futbol yönetmeliğinde ciddi değişiklikler yapılması lazım, Bir kulüp Başkanı sorumluluk hissetmeli, bir sözleşmeye imza atarken kılı kırk yarmalı. Menajerler bizi kandırdı. Ben bunu kabul etmiyorum. Bir yönetici menajerden akıllı değilse kulübün önünden geçmesin, menajer dediğiniz kimdir? Ben böyle bir şey kabul etmem. Bir yönetici menajerden gol yiyecekse, bu işe talip olmasın. Sen şimdi hiç hayatında görmedin, iki tane telefon görüntüsüyle, araştırmadan, geçmişteki kulübünden kaç lira almış araştırmıyorsan, 50 bin Euroya oynayan adamı 500 bin Euroya transfer ediyorsan, bunda bir şey vardır." dedi...  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.