Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi.
“güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” internet sitesindeki bilgiler artık anlık olarak güncellenecek. Yapılan denetimlerde halk sağlığını tehlikeye atan bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri üretenler kamuoyuyla paylaşılacak.
Bu kapsamda “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinde liste güncellenerek paylaşıldı. söz konusu listede kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünler tespit edilerek kamuoyuyla paylaşıldı.
Listede Erzurum’dan iki firma var
İfşa edilen firmalar arasında Erzurum’dan da iki isim yer aldı. Cihansüt Gıda Otomotiv İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne ait Hacı Veli Aktaş markası adıyla Yakutiye ilçesinde üretilen tereyağında ‘bitkisel yağ tespiti’ yapıldı.
Sonuç yıllardır aynı kesilen cezayı öder yola devam sağır sultan biliyor