EĞITIM Haber Girişi : 08 Nisan 2021 17:32

ÖZEL OKULLAR SİZ DEVLETTEN BÜYÜK MÜSÜNÜZ?  

ÖZEL OKULLAR SİZ DEVLETTEN BÜYÜK MÜSÜNÜZ?  
Millet olarak kitabına uydurmayı çok iyi beceriyoruz.

Millet olarak kitabına uydurmayı çok iyi beceriyoruz. Kanunlardaki boşluklardan faydalanmak, arkadan dolanmak, denetimden kaçmak yaptığımız en iyi iş. Bu kervana Özel okullarda katıldı.

 

 

 

Devlet bir karar almış, 5,6,7,9, 10 ve 11 sınıflarda yüz yüze değil uzaktan eğitim uygulamasına geçildi. Gerekçe sağlık! Virüs artık çocuklarda da etkili ve okullarda eğitim risk taşıyor. Kamusu Özeli hepsi bu karara uymak zorunda. Kamu okulları kararın yayınlandığı günün ertesinde hemen uzaktan eğitime geçtiler.

 

 

 

 

Peki Özel Okullar! Bir çoğu hala yüz yüze eğitim veriyor. Hakkını yemek istemem bazı özel okullar var karara uyan, Hangisi mi? Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları… Nereden mi biliyorum, eşim okulun öğretmeni. Bilkent Vakıf okulları mesela kurala uyan okullar....  

 

 

 

 

Ancak bu gün telefonum hiç susmadı. Hem özel okulda çalışan öğretmenler hem de veliler, özel okulların bu karara uymadıkları bilgisini verdiler. Şimdi merak ediyorum, bu özel okul sahiplerine, idarecilerine de sormak istiyorum; Siz Devletten büyük müsünüz? İki kuruş fazla kazanacağım diye, aman kayıt dönemi veliyi etkileyeyim diye böylesi bir riske nasıl giriyorsunuz? Sizin kasanızı doldurmanız, insan sağlığından daha mı önemli. Ülkede, Erzurum’da vaka oranları bu kadar artmışken bu ne aymazlıktır. Bazı okullarda “biz eğiteme uzaktan devam ediyoruz, ancak kurslarımız açık, kurs belgemiz var.” diyerek, yazının başında da söylediğim gibi buldukları boşluğu değerlendiriyorlar. Sizin bu yaptığınıza “şark kurnazlığı” denir... Öğretmenin, öğrencinin Velinin sağlığı ile oynamak denir. Çocuklar arasında haksız rekabet ortamı oluşturmak denir. Yapmayın, Allah aşkına yapmayın. Bu aymazlığınızdan vazgeçin.

 

 

 

 

 

Buradan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Sayın Vali Okay Memiş’e de çağrıda bulunuyorum. Denetleyin Sayın Valim. Gerçekten kurs mu yoksa normal eğitim mi veriyorlar bir bakın. Sınıflarda seyreltilme yapılmış mı bir inceleyin. Zira bu okul sahiplerini kendi haline bırakırsanız, onlar arkadan dolanmayı, kanundaki boşluktan faydalanmayı, kitabına uydurmayı çok iyi bilirler. İsim vermek istemiyorum, ancak bir çok ulusal markanın Frençayz yöntemi ile Erzurum’da kurulmuş okulları var. Size zahmet bir denetleyin. Yalnız Kafeleri, Restoranları denetlediğiniz gibi önceden haber vererek yapmayın bu denetimi çat kapı gidin. Bakın nelerle karşılaşacaksınız?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.