SİYASET Haber Girişi : 18 Eylül 2023 11:05

OLAYLI MİTİNGE DAVA AÇILDI, ŞÜPHELİLER İFADESİNDE TAŞ DEĞİL ÇİÇEK ATTIKLARINI İLERİ SÜRDÜ

OLAYLI MİTİNGE DAVA AÇILDI, ŞÜPHELİLER İFADESİNDE TAŞ DEĞİL ÇİÇEK ATTIKLARINI İLERİ SÜRDÜ
İmamoğlu’nun Erzurum’daki Olaylı mitingiyle ilgili dava açıldı. İddianamede ilginç detaylar var. Taş değil, çiçek ve kozalak atmışlar.

Erzurum’da, geçen 7 Mayıs’taki mitingde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’lilere taş atan 28 kişiye silahlı ve basit yaralamaya teşebbüsten dava açıldı. Görüntülerde, taş ve çakıl attığı görülen saldırganlar ifadede çiçek, kozalak, toprak ve gözlük kabı attıklarını söyledi.

 

 

 


Sözcü Gazetesi’nin haberine göre;  Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs’ta Erzurum Cumhuriyet Caddesindeki meydanda gerçekleştirdiği halk buluşmasında olaylar çıkmıştı. 

 

 

 

 

 


Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 15 mağdur ile 28 şüpheli yer alıyor. İmamoğlu, danışmanı Murat Ongun ve CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in de aralarında olduğu 20 şikayetçi var. 

 

 


İddianamede İmamoğlu'nu dinlemek için gelenlerin Havuzbaşı Kent Meydanı'nda buluştuğu kaydediliyor. Aynı anda “bariyerli alan dışında ellerinde parti bayrağı bulunmayan, kim oldukları ve ne amaçlı bulundukları belli olmayan bir grubun, bir anda slogan atmaya başladıkları” ileri sürülüyor.

 

 

 

 

 

Polisin “Dağılın” uyarısı yaptığı, “Grubun dağılmayarak, slogan atmaya devam ettiği” ifade ediliyor. Bu durum üzerine grubun uzaklaştırılmaya çalışıldığı kaydediliyor.

 

 


İmamoğlu'nun 17.45'te alana geldiği, konuşmaya başladığı an “Şahısların alana yaklaştığı, slogan attıkları, emniyet tarafından bariyerli alana geçilmemesi hususunda uyarılar yapılması ve engel olunmasına rağmen bazılarının çakmak, su şişesi, taş ve bunun gibi materyalleri attığı” belirtiliyor.

İmamoğlu alandan ayrılırken taşkınlığın sürdüğü vurgulanıyor.

 

 

 

 

 

UZMAN ÇAVUŞ PARA ATMIŞ


Saldırganların kimliği kamera görüntülerinden tespit edildi. Bu kişilerden biri de Uzman Çavuş M.A.K. idi.


K. ifadesinde, “Bazılarının zafer işareti yaptığını görünce o anlık psikoloji ile elimde çevirdiğim iki demir parayı zarar vermeyecek şekilde yere fırlattım. Kimse yaralanmadı. Paraları yere fırlattım” dedi.

İşsiz S.K., İmamoğlu'nu protesto etmek için alana gidip yanlışlıkla CHP'lilerin içine girdiğini söyledi. K. “Bulunduğum bölgeye gözlük kabı attılar. Gözlük kabını karşı tarafa attım. İmamoğlu'nu dinleyen grupta olduğumu anlayınca koktum ve karşı kısma geçtim” dedi.

 

 


“DUYGU YOĞUNLUĞU” İLE…


İşsiz Ö.K. “Bir anlık duygu yoğunluğu ile” taş attığını belirtti.
F.S, cisim atarken görülmesine rağmen yalnızca “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Allahu Ekber” şeklinde slogan attığını ileri sürdü.

 

 

 

 

 


M.H.S., İmamoğlu'nun Güneydoğu'da bir mitingde zafer işaret yapmasını ‘eleştirmek' için gruba katıldığını belirterek, “Bir anlık kızgınlıkla yerdeki taşı alarak karşı gruba rast gele attım” dedi.


Elektrikçi Y.E.A. “Bir anlık duygu ve düşünceyle kozalakları attım” dedi.


ÇİÇEKLERİ TOPRAKLARIYLA BERABER


Seyyar meyve satıcısı E.Y. mitinge katılanlar CHP'li oldukları için protesto ettiğini söyledi. Y. “Cebimdeki eriklerden miting alanına doğru attım” dedi.

 

AFAD'da taşeron işçi olan Y.E.D. İmamoğlu'nu dinlemeye gelenlerce kendilerine taş ve pet şişe atılmasına kızarak, İstiklal Marşı okuduğunu iddia etti. D. “Kozalağı gruba attım” dedi.

 

 


Motor ustası M.E.Ö. görüntülerde, kozalak fırlattığını söyledi.

 

Oto tamircisi S.H. yalnızca “Ya Allah, bismillah, Allahu Ekber” ve “Ne mutlu Türküm diyene” diye slogan attığını iddia etti.


İşçi M.K. İmamoğlu'nu dinlemek için gelenler tarafından kendilerine taş atıldığını ileri sürdü. “Hemşerilerimin bize böyle davranmalarından dolayı sinirlenerek cebimde bulunan iki metal bir lirayı attım ancak ağaçlara çarparak yere düştü ve topluluğa ulaşmadı” dedi. 


E.Y. “Mitingdekiler pet şişe attıkları için çiçekleri toprakları ile kopartarak attım” dedi.


A.K. CHP'nin Van mitingi aklına geldiğinden “Hainler, gidin buradan” diye bağırdığını söyledi. CHP mitinginde özerklik ve Öcalan’a serbestlik vaat edildiğini duyduğunu iddia eden K. “Ancak bu mitingi izlemedim” dedi.

ÖRGÜTLÜ DEĞİLMİŞ


İddianamede şüphelilerin birbirlerine tanımadıkları ve ayrı ayrı olay yerine geldikleri ifade edildi. Aralarında fikir ve eylem birliği olmadığı, örgütlü hareket etmedikleri ileri sürüldü.


Yaralanmaya yol açan taşın kim tarafından atıldığı belirlenemediğinden ağırlaştırılmış ve basit yaralamaya teşebbüs suçlarından iki yıldan dokuz yıla kadar hapis istendi.


Erzurum Valisi, büyükşehir belediye başkanı ve emniyet müdürü hakkındaki şikayetler, izin için bağlı bulundukları makamlara havale edildi.
Olaylara katılan diğer şüpheliler hakkında ayrı bir soruşturma daha var. 

 

KAYNAK:SÖZCÜ GAZETESİ
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.