SİYASET Haber Girişi : 15 Nisan 2024 17:32

Nuhoğlu delegenin oyunu cebinde zannediyor.

Nuhoğlu delegenin oyunu cebinde zannediyor.

İYİ Parti Olağanüstü kongre süreci başladı. Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklaması sonrasında, Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve ve Mehmet Tolga Akalın adaylıklarını resmen duyurdular. Uğur Poyraz da aday olmayacağını, ancak delegeden bir istek talep gelirse yarışa girebileceğini söyledi.   

 

 

 

 

Haliyle Başkan olmak için yarışan isimler illerdeki üst kurul delegeleriyle teşkilatlarla temas kurmaya başladı.

 

 

 

Erzurum’da da Genel Başkanlık yarışında oy kullanacak delegeler var. Hepi topu üç kişi.  Niye üç kişi diyebilirsiniz, hemen söyleyeyim, İl Başkanı Fatih Güneyin ile birlikte üst kurul delegeleri ve yedekleri de istifa etti, 8 kişiden kala kala, Eta Bayram, Belkıs Korkmaz ve Feride Eda Çalıkuşu kaldı. 

 

 

 

 

Sosyal medya paylaşımları gösteriyor ki bu üç kişinin oyu da kendi cebindeymiş gibi atanmış İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, genel başkan adaylarına “biz sizinleyiz” diye, söz veriyor, siyasette artık demode olan tabirle “mavi boncuk” dağıtıyor. Üstelik birini değil, hepsine aynı sözü veriyormuş. Zira Feride Eda Çalıkuşu’nun yaptığı sosyal medya paylaşımından anlaşılan o.

 

 

 

 

Yalnız Ensar Bey farkında mı bilmiyorum ama, ne delegeler, ne teşkilatlar, nede İYİ Partililer sizin İl Başkanlığınızı henüz sindiremedi. Gelinen noktada Yerel seçimlerde de resmen hezimete uğradınız. Yüzde 19.14 oyu ancak alabildiniz. Gerçi kendinize koyduğunuz yüzde 15’lik hedefinizin üzerine çıktınız ancak, siyaseti birazcık bilen herkes bunun bir başarı değil hezimet olduğunun farkında. Bundan mahcubiyet duyacağınıza, Genel Başkan Meral Akşener’in atadığı bir isim olarak, onunla beraber istifa  etmeniz gerekirken ( Siyasi etik bunu gerektirir), Genel Başkan adaylarına “ Biz Erzurum delegeleri olarak sizinle birlikteyiz” sözü vermeniz, en hafif tabiriyle pişkinlikten başka bir şey değil.

 

 

 

 

Bakın size şunu tavsiye edeyim, siz şayet bu üç kişiye, “ben falanca adayı destekliyorum, siz de ona destek verin” derseniz emin olun tanıdığım kadarıyla bu üç kişi sırf sizin istediğiniz isim olmasın diye aksi yönde hareket eder. Benden tavsiye kimin olmasını istemiyorsanız, onun ismini söyleyin “destekleyelim” diye.       

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.