SİYASET Haber Girişi : 08 Aralık 2023 15:53

NE ADAY ADAYI MÜRACATI VAR, NE DE KAPILARINA ÇALAN KİMSE

NE ADAY ADAYI MÜRACATI VAR, NE DE KAPILARINA ÇALAN KİMSE
Erzurum siyasetinde kartlar yeniden dağıtılıyor. 31 mart seçimleri öncesinde CHP dışındaki muhalefet partilerine ilgi yok denecek kadar az...

Erzurum'da siyaseten kartlar yeniden dağıtılıyor. Mayıs seçimleri öncesinde şehirde ana muhalefet partisi konumundaki İYİ Parti'de hem genel merkez düzeyindeki tartışmalar, hem de yeni atanan il başkanının Erzurum'u tanımaması partiyi adeta tabela partisi konumuna getirdi. Ne merkezde ne ilçelerde 31 Mart seçimleri öncesinde ciddi bir başvuru yok. Bütün seçim bölgelerinde tek başına seçime girme kararı alan İYİ Parti öyle görüyor ki Erzurum'da aday sıkıntısı yaşayacak. Belediye meclis üyeliği için başvuran bir kaç kişi dışında partinin kapısını çalan yok. Önümüzdeki süreçte Genel Merkezin merkezdeki ilçelerde görev değişikli yapacağı ve bir çok istifanın olacağı da İYİ Parti'yi zorlayacağa benziyor. 

 

 

 

 

Saadet Partisi'nde de Deva Partisi'nde de Gelecek Partisi'nde durum aynı. 14 Mayıs seçimleri sonrasında, hızlıca organize olan ve İl Kongresini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi de olmasa Erzurum'da muhalefetten söz etmek mümkün görünmüyor.  Kongreyle İl Başkanlığına seçilen Serhat Can Eş, Yerel seçimlerde iddialı olduğunu her ortamda söylüyor. CHP'nin Erzurum'da geçmişinde hiç almadığı kadar aday adayı başvurusu alması da bunun kanıtı. Aday adaylığı başvuraları sonrası, yapılacak anket çalışmaları ve mülakatlar sonrasında adaylarını belirleyecek olan CHP Erzurum'da küskün İYİ Parti, Saadet Partisi ve Deva Partisi'nin oylarını da konsolide etmesi mümkün. 

 

 

 

Muhalefet partilerinin aday adayı müracatı alamadıkları için bir çok ilçede düşük profilli adayların çıkarılacağı düşüncesi ve CHP'deki değişim hareketi Erzurum'da muhalefet anlamında CHP'yi en iddialı parti konumuna getirmiş durumda.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.