SİYASET Haber Girişi : 18 Ağustos 2022 14:48

NARMAN BELEDİYESİ VE KARAYOLLARI BİNLERCE AĞACI KATLEDECEK

NARMAN BELEDİYESİ VE KARAYOLLARI BİNLERCE AĞACI KATLEDECEK
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, ciddi bir iddia ortaya atarak, Narman Torutm arasında, Palan Doğalgaz şirketi tarafından döşenecek boru hattı için binlerce ağacın katledileceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Güneyin; “ İlçelere doğalgaz götürülmesine hiçbir itirazımız yok, ancak yaklaşık 30 bin ağacı katlederek bu iş yapılmaz” dedi.

 

 

 

 

Palan Doğalgaz şirketinin ilçelerdeki doğalgazı taşıma sisteminden bağlantı sistemine geçireceğini belirten Güneyin, Narman Tortum arasında döşenecek boru hattı için binlerce ağacın katledileceğini söyledi. Güneyin, “ Palen Doğalgaz şirketine, Büyükşehir Belediyesi de ortak. Buna Başkan nasıl müsaade edecek. Erzurum’da bir tane dikili ağacı olmayanlar, yaklaşık 30 bin ağacın katledilmesine göz mü yumacaklar. Karayollarının yaptığı asfaltın yanında 6-7 metreye varan boş araziler olmasına, Karayolları kullanım ücretlerinin yatırılmış,  protokollerin imzalanmış olmasına rağmen, yol kenarında ki boşluklar dururken, ağaçların kesilmesine nasıl müsaade edilir anlamış değilim. Karayolları, Narman Belediyesi ve Palen Doğalgaz şirketi bir araya gelmiş, resmen çevre katliamı yapıyorlar.  Bize gelen bilgiler, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün boru hattını yolun kenarından geçirmek istemediği yönünde. Bölge müdürüne sesleniyorum, siz Erzurum’a bir tane ağaç diktiniz mi ki 30 bin ağacın kesilmesine razı oluyorsunuz? Narman Belediye Başkanına sesleniyorum,, öyle ben üst düzey bürokratım havası atıp dolaşmaya benzemez bu işler. İşi Palen Doğalgaz şirketine taşere eden güya çevre ödüllü BOTAŞ bu katliama nasıl göz yumacak. Aldığımız bilgiler yarın kesimin başlayacağı yönünde. Bütün Bölge halkını duyarlı olmaya bu çevre katliamına dur demeye davet ediyorum.  İYİ Parti olarak konunun takipçisi olacağımızı, meseleyi mecliste de gündeme getireceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.