SİYASET Haber Girişi : 19 Temmuz 2022 22:31

Mustafa Kemal Atatürk, göçmen sorununu 1934'te çözmüş...

Mustafa Kemal Atatürk, göçmen sorununu 1934'te çözmüş...
Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, ülkenin en büyük probleminin artık kontrolsüz göç ve sığınmacı sorunu olduğuna dikkat çekerek, “ Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sorunun çözümü Mustafa Kemal Atatürk'ün göçmen politikasında..” dedi.

ERZURUMEKSPRES - Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, ülkenin en büyük probleminin artık kontrolsüz göç ve sığınmacı sorunu olduğuna dikkat çekerek, “ Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sorunun çözümü Mustafa Kemal Atatürk'ün göçmen politikasında..” dedi. 

 

 

 

1934 tarihli Resmi gazetede yayımlanan göçmen kanununa atıfta bulunan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş,” Atatürk’ün mülteci politikası;

 

Türk Soylu olmayanlar istediği yere yerleşemez.

 

Ecnebilerin bir Belediye’deki nüfusu %10’u geçemez. Resmî Gazete'nin 21.06.1934 tarihli sayısında yayınlanan Kanun metni. 
Bu kadar basit. Bu kanunu uygulasanız Türkiye’de mülteci sorunu kalmaz. Ancak ne iktidar ne de muhalefet sorunu çözmekten çok uzak. Biz Memleket Partisi olarak bir kez daha tekrarlıyoruz, bu misafirlik fazla uzamıştır, ileride telafisi olmayan demografik sorunlar yaşamamak için bu günden gerekli tedbirler alınmalıdır. İktidar uluslararası sözleşmelerden dem vuruyor. Hangi Avrupa ülkesi bu sözleşmelere ülkesinin çıkarlarına ters düşmesine rağmen uyuyor? 

 

 

AK Parti iktidarı cumhuriyetin bütün kazanımlarını sattığı gibi şimdi vatandaşlık satıyor hem de 400 bin dolara. Avrupa ülkelerinde, orta doğuda bilboartlarda Türkiye vatandaşı olmak ister misiniz diye reklamlar yayınlanıyor. Bundan daha alçaltıcı ne olabilir? 
Mustafa Kemal taa 1934 yılında çıkarılan kanunla meseleyi çözmüşken siz neyi bekliyorsunuz? Sürekli atıfta bulunduğunuz Osmanlı, en zor zamanında da bile ne toprak ne vatandaşlık satmamışken siz bu hakkı Nereden kendinizde görüyorsunuz?” Dedi.
Can Eş  ayrıca Resmi Gazetede yayınlanan Kanunun küpürünü de açıklamasına ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.