GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2023 15:26

MİLYONLARCA TON ÇİMENTO SATAN BİR ŞİRKET, GENEL KURUL YAPMAMAK İÇİN NEDEN ELİNDEN GELENİ YAPAR?

MİLYONLARCA TON ÇİMENTO SATAN BİR ŞİRKET, GENEL KURUL YAPMAMAK İÇİN NEDEN ELİNDEN GELENİ YAPAR?
Genel Kurulu gerekçe göstermeden erteleyen ERÇİMSAN A.Ş. Yönetimi, ne kadar başarılı olduklarını anlatan bir video yayınladı. Hissedarlar ise "madem bu kadar başarılılar neden Genel Kurul yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar?" diye soruyor.

Daha önce yayınladıkları bir broşür ile şirketle ilgili bilgiler veren ERÇİMSEN A.Ş. CEO'su Fatih Yücelik, yönetimde kalma ataklarını bir tık ileriye taşıyarak, bir tanıtım videosu çektirdi. 

 

 

Broşürü Gazeteci Sinan Özçaylak, Sesli Güldüm yazısıyla gündeme getirmiş ve önemli tespitlerde bulunmuştu. Özçaylak'ın yazısında; 

" ...Şirketle ilgili bilgiler verirken kelime oyunu yaparak yaklaşık 301 milyon dolara aldığınız Sançim Fabrikasını, borçları ödeme adına yaklaşık 140 milyon dolara sattığınızı söyleyip, bunu da büyük bir başarıymış gibi anlatıyorsunuz. Vallahi de Billahi de şaka gibi. Ya siz kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz, yada gerçekten karşınızdakilerin hesap kitap bilmediğini sanıyorsunuz. 

 

 

 

Ha bu arada söyleyeyim, bir broşürü bile doğru hazırlayamamışsınız. Bir yerde Sançim'i alırken dolar kurunun 2.17 TL olduğunu söylerken, başka bir yerde 2.7 TL olduğunu yazmışsınız. İşi ne kadar iyi (!) bilgidiğinizi broşür hazırlarken bile ortaya koymuşsunuz. Sizin bu küçük gördüğünüz hata tam 75 milyon Dolar yapıyor, Sayın CEO.Hangisi doğru Sayın CEO 2.17 TL mi, 2.7 TL mi? Sizin için küçük bir hata olabilir ancak 75 milyon Dolar emin olun hissedarlarınız için büyük bir para..." diyerek eleştirmişti. 

 

Eleştiriler üzerine bu kez bir tanıtım videosu yapan CEO Yücelik, ERÇİMSAN A.Ş'nin kendine göre başarılı olduğunu anlatıyor. Videonun son kısmında;  " Artvin Yusufeli Barajına 1 milyon 905 bin ton çimento, Trabzon Zigana Tüneli'ne 1 milyon 70 bin ton çimento, Rize Ovit Tüneli'ne 412 bin ton çimento, Trabzon şehir stadyumuna 260 bin ton çimento, Rize Artvin Hava Limanına 216 bin ton çimento, bunun yanında kendi ifadeleriyle bir çok projeye yüzbinlerce ton çimento ve beton satışı yapılmıştır." ifadeleri kullanılıyor. 

 

 

 

 

Milyonlarca ton çimento ve yüzbinlerce ton hazır beton sattıklarını ifade eden şirket yetkililerine hissedarlar soruyor; " Madem bu kadar başarılı bir şirket yönetiyorsunuz. Bu kadar üretim yapıp satmışsınız, ödenemez hale gelen ve yaklaşık 301 milyon dolara satın aldığınız SANÇİM'i 140 Milyon dolara satmanıza neden olan borç nasıl oluştu? 

 

Bu kadar çimento ve beton sattığınız halde, neden şirket kara geçemedi ve ortaklarına kar payı dağıtamadı? 

 

Bu kadar başarılı bir şerketseniz neden Genel Kurul yapmamak için elinizden gelen çabayı gösteriyorsunuz? " 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.