SİYASET Düzenleme Tarihi : 24 Ocak 2024 23:30 Haber Girişi : 24 Ocak 2024 13:36

MHP ERZURUM’DA ÜÇTE SIFIR ÇEKEBİLİR

MHP ERZURUM’DA ÜÇTE SIFIR ÇEKEBİLİR
MHP, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacak gibi.

Cumhur İttifakında 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Erzurum’da üç ilçe MHP’ye bırakıldı. Olur, İspir ve Uzundere. Bir önceki seçimde İspir ve Uzundere’de adeta rakipsiz seçime giren MHP’nin bu seçimde işi zor.  Zira İspir’de hemen her kesimin sevdiği bir isim olan önceki dönem Belediye Başkanı Osman Çakır, Uzundere’de efsaneleşen Başkan Halis Özsoy bu kez MHP’nin karşısında Büyük Birlik Partisi’nden aday oldu.  Olur’da da bağımsız olarak seçildikten sonra AK Partiye geçen mevcut Başkan Sıddık Demircan’ın Büyük Birlik Partisi’nden aday olması bekleniyor. Olur’da da başkanın ciddi bir karşılığı var.

 

 

 

 

İspir’de Osman Çakır için “ceketini koysa yüzde 60 oy alır.” Yorumları yapılıyor. İspir’de yaptığı hizmetlerle vatandaşın takdirini toplayan Çakır’ın karşısında, sirk ve konser organizasyonları ile ön plana çıkan Ahmet Coşkun için seçim bu kez 2019’daki kadar rahat bir seçim olmayacak. Hem AK Partililerin hem de MHP’lilerin bir türlü benimsemedikleri Ahmet Coşkun karşısında ilçede Çakır’ın seçimi kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor.

 

 

 

Uzundere’ye gelince. Halis Özsoy gönüllerde taht kurmuş ilçe halkının Halis Hocası. Başkanlığı döneminde halktan yana bir yönetim anlayışı sergileyen Özsoy gönüllere girmeyi başarmış bir isim. Onun da Uzundere’de seçimi ciddi bir farkla kazanacağı ilçede konuşuluyor.

 

 

 

Olur’da da durum farksız. Bağımsız seçildikten sonra AK Parti’ye geçen ve ittifak kapsamında ilçenin MHP’ye bırakılmasıyla ikinci dönem şansı elinden alınan Sıddık Demircan için ilçe halkı, “ kendisine haksızlık yapıldı. Yapacağı işler vardı. Başarılı bir başkandı.” Yorumlarını yapıyorlar. Demircan’ın bir başka partiden aday olması halinde ilçede 2019’da olduğu gibi ciddi bir teveccüh göreceği konuşuluyor.

 

 

 

Anlayacağınız MHP, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacak gibi. Seçime iki belediyeyle giren MHP, 31 Martta tek bir belediye bile kazamayabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fatma 24 Ocak 2024 14:15

    Dürüst haysiyetli şerefli devletin menfaatlerini herşeyden üstün tutatan Sıddık demircan ın arkasındayız