SİYASET Haber Girişi : 22 Temmuz 2022 00:02

MHP'DE KİM MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUR?

MHP'DE KİM MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUR?
MHP Erzurum Teşkilatında da tabanında da kulislerde daha şimdiden isimler konuşulmaya başlandı.

Seçimlere, normal zamanında yapılırsa 11 aydan az bir süre kaldı. Birçok partide de aday hareketliliği şimdiden başladı. Bu Partilerden biri de Cumhur İttifakı ortağı, Milliyetçi Hareket Partisi. MHP Erzurum Teşkilatında da tabanında da kulislerde daha şimdiden isimler konuşulmaya başlandı.

 

 

 

 

ERZURUM DIŞINDAN ADAY OLUR MU?

Herkes MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın aday olup olmayacağını merak ediyor. Şayet tekrar milletvekili adayı olursa, Kamil Hoca Erzurum’dan mı aday gösterilecek yoksa başka bir şehirden mi? Bu soru kulislerde herkesçe soruluyor. Erzurum’da her kesim tarafından sevilen bir isim olan Kamil Aydın’ın Genel Merkez nezdinde de bir karşılığı var. Parti üst düzey yönetiminde de görev alan Aydın’ın, mecliste üstlendiği görevler nedeniyle Erzurum’a çok fazla zaman ayıramadığı konuşuluyor. Kamil Hoca’nın Genel Başkan kontenjanı ile Ankara’dan aday gösterilebileceği gündemde. Şayet Kamil Hoca yeniden Erzurum’u düşünürse, listenin en üst sırasında olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

 

 

 

PARTİ TABANINDA SEVİMLİ'YE HAKSIZLIK EDİLDİĞİ DÜŞÜNÜYOR.

Erzurum’da MHP tabanında en çok karşılığı olan isimlerden biri de kuşkusuz Prof. Dr. Serdar Sevimli. Belediye seçimlerinde MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurulan, ancak Erzurum’un ittifakta AK Partiye bırakılması nedeniyle adaylıktan çektirilen Prof. Dr. Serdar Sevimli’ye haksızlık edildiğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Daha önce Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için aday da olan Sevimli’nin sadece MHP değil, bir çok parti peşinde. Erzurum’da ciddi oy potansiyeli olan Serdar Hoca, MHP dışında kendisine gelen teklifleri bu güne kadar hep reddetmişti. Serdar Hoca’nın bu duruşu parti tabanında takdirle karşılanıyor.  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu kez Serdar Hoca’nın hakkını vererek, listenin birinci sırasından aday göstereceğini söyleyenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla.

 

 

 

" BEN LİSTENİN BİRİYİM, HOCAM İKİNCİ SIRADA" 

MHP’de İl Başkanlığı için kimsenin aday olmadığı bir süreçte, elini taşın altına koyarak, İl Başkanlığı görevini üstlenen Naim Karataş’ın da milletvekili adayı olacağı düşünülüyor. Yakın çevresiyle bu düşüncesini paylaştığı iddia edilen İl Başkanı Naim Karataş’ın “ ben listenin birindeyim, hocam ikinci sırada” dediği de siyasi kulislerde yüksek sesle konuşuluyor. Naim Başkanın hocam diye kimi kastettiği ise bir başka tartışma konusu; Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın mı, yoksa Prof.Dr. Serdar Sevimli mi?

 

 

 

MYK'YA GİREMEDİ ANCAK LİSTEYE GİRER

MHP’de adaylık noktasında akademisyen bolluğu yaşanıyor. Geçmişte Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı’nın da bu seçimlerde yeniden aday olacağı konuşuluyor. Partinin emektarlarından sayılan Yazıcı, son Kurultaya kadar MHP’nin MYK üyesiydi. Zaman zaman muhalif çıkışlarıyla da tanınan Yazıcı’nın doğru bildiğini, her yerde söyleyen dobra bir tavrı var. Bu da özellikle ülkücü camia üzerinde etkisini artırıyor.

 

 

 

HER PARTİNİN MERCEĞİNE TAKILAN İSİM PROF.DR.UFUK ŞİMŞEK

MHP öne çıkan sürpriz isimlerden biri de yine  akademisyen., Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Şimşek. Ülkücü gençler tarafından çok sevilen bir isim olan Prof. Dr. Ufuk Şimşek, genç ve vizyoner bir isim. Aktif siyasete girmesi halinde, Erzurum’da MHP’ye ciddi bir ivme katacağı düşünülen Şimşek, sadece MHP’nin değil diğer partilerin de merceği altında. Özellikle sağ partilerin hemen hepsi Şimşek’i kendi listesinde görmek istiyor.

 

 

 

ÇİMEN VEKİLLİĞİ HAK EDİYOR 

Milletvekilliği adaylığı noktasında hep listenin biri söz verilen ancak hiç listenin ilk sırasına konulmayan İş İnsanı Ertürk Çimen’in de hakkının bu seçimde verileceği söyleniyor. Hiç gocunmadan listenin hangi sırasında olursa olsun, canla başla çalışan ve yatırımlarıyla Erzurum’da ciddi istihdam sağlayan Çimen’in Erzurum’da parti tabanında ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Saygın iş adamı Ertürk Çimen’e liste sıralamasında haksızlık edildiğini düşünenlerin sayısı da oldukça fazla. MHP kulislerinde “ Partiye çok büyük emeği var. Ertürk Başkan bu seçimde milletvekili olmalı, seçileceği sıradan listeye girmeli” diyenler bu düşüncelerini yüksek sesle dillendiriyor. Partisine olan sadakatinden hiç taviz vermeyen Çimen’in Genel Merkezde de ciddi karşılığı var.

 

 

 

6. SIRAYDI LİSTE NİN BAŞINDAYMIŞ GİBİ ÇALIŞTI

MHP’lilerin dikkat kesildiği bir diğer isim ise Doç.Dr. Gökhan Arslan. 26 dönemde kendisine listenin 6. sırasından yer verilmesine rağmen, sanki liste bir kendisiymiş gibi çalışan ve tarzı, üslubuyla her kesimin dikkatini çekmeyi başaran Arslan’ın ismi de siyasi kulislerde kulaktan kulağa konuşuluyor. Ülkücü bir aileden gelen ve MHP’nin emektar isimlerinden biri olan Fehmi Arslan’ın oğlu olan Doç.Dr. Gökhan Arslan siyaseten gelecek vadediyor.

 

 

 

İSPİR NÖBETİM BİTİYOR

Ankara’da yaşıyor olmasına rağmen, Erzurum’un İspir İlçesinden Genel Başkan taktiri ile Belediye Başkanlığı için aday gösterilen ve seçilen İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ismi de siyasi kulislerde milletvekili adayı olması muhtemel isimler arasında yer alıyor. Coşkun’un yakın çevresine, “ İspir’de nöbetimi tamamlıyorum, Siyaseten beklentim ilçe belediye başkanlığı değil.” dediği, bu anlamda genel merkezde milletvekilliği listesinde seçilebilir bir yerde olmak için şimdiden görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. Tıpkı Belediye Başkanlığı adaylığında olduğu gibi, milletvekili adaylığında da Coşkun’un işi Ankara’da çözeceğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla…

 

 

 

Kuşkusuz seçimler yaklaştıkça Cumhur İttifakının ortağı MHP’de daha bir çok isim boy gösterecek. Ancak şu an kulağımıza çalınan isimler bunlar…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selami yağar 22 Temmuz 2022 06:41

    Erzurum'dan bir vekil çıkarması bile şüpheli olan bir partinin listesinin bu kadar zengin olması tabiikide o partinin tarihi mirasının sonucudur fakat miras yedi oğul mirası muhafaza ettimi? İşte mesele burada kilitleniyor.

  • İhsan Akan 22 Temmuz 2022 01:12

    Sinan Bey ''MHP’de İl Başkanlığı için kimsenin aday olmadığı bir süreçte, elini taşın altına koyarak, İl Başkanlığı görevini üstlenen Naim Karataş'' cümlen yakışmamış..MHP'de her kademe büyük bir onurdur.Taşın altında ezilenlerden MHP'yi kurtarıcı gibi bahsetmek MHP'ye bühtandır haksızlıktır