ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Mayıs 2023 13:04

MAHKEME ŞANTAJ YAPILDIĞINA KARAR VERDİ

MAHKEME ŞANTAJ YAPILDIĞINA KARAR VERDİ
Dilara Köç isimli genç kız, geçtiğimiz yıl, 12 katlı bina inşaatının bahçesinde ölü bulunmuştu. İntihar ettiği tespit edilen genç kıza şantaj yapıldığı ortaya çıktı.

Erzurum'da 20 yaşındaki Dilara Köç'ün Palandöken ilçesinde Karadayı Konutlarının bulunduğu bölgedeki 12 katlı bir inşaattan atlayarak intiharının ardından arkadaşı Çağla F. E.(23) hakkında taksirle ölüme neden olma ve şantaj suçlamasından dava açılmıştı.

 

 

 

 


Dilara Köç'ü intihara sürüklenmesini araştıran Polis, genç kızın çalıştığı işyindeki paronu  ALİ K.ile yasak aşk yaşayan Çağla.F.E tarafından şantaja maruz kalmış olma ihtimali üzerine yoğunlaştı. 

 

 

 

 

Yaşanan olayla ilgili olarak Çağla F.E hakkında, Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Taksirle Ölüme Neden Olma ve Şantaj suçlamasıyla dava açılmıştı.

 

 

 

 

Mahkeme kararını verdi: Görülen duruşmada, Mahkeme Eğilmez’in Taksirle Ölüme Neden Olma suçundan beraatine, Şantaj suçundan ise 2 yıl 6 ay 25 gün hapis cezası ve 30 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

 

 

 

 

 

İntihar eden Dilara Köç'ün ailesinin avukatı Murat Köç, verilen cezanın yeterli olmadığını söyleyerek, “Mahkemenin kararına göre sanık müteveffaya şantaj yapıyor. Ama bu şantajın Dilara'nın intiharıyla alakasının olmadığını söylüyor. Mahkemeyi buna düşündüren sebebin ne olduğunu kesinlikle anlayamadık. Verilen ceza usul ve esasa aykırıdır. Karara itiraz edip üst mahkemeye göndereceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.