GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2022 12:53

KUTLAMAK DEĞİL DÜŞÜNMEK GEREKİYOR

KUTLAMAK DEĞİL DÜŞÜNMEK GEREKİYOR
Serhat Caneş, “ Her yıl kadınlar gününü kutlamaktan öte bir adım ileri gitmiyoruz. Kadınlar gününü kutlamak değil, düşünmek gerekiyor.” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan, Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Caneş, “ Her yıl kadınlar gününü kutlamaktan öte bir adım ileri gitmiyoruz. Kadınlar gününü kutlamak değil, düşünmek gerekiyor.” dedi.

 

 

 

 

 

“ Bir ülkenin gelişmiş bir ülke  olarak kabul edilmesi için en önemli kriterin, o ülkedeki kadınların ekonomik ve sosyal hayata erkeklerle eşit oranda ve etkin bir şekilde katılıp katılmadığı, refahtan kendi payına düşeni ne oranda aldığıdır.” diyen, Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Caneş, “ Kadınların ekonomik ve sosyal hayata ne ölçüde katıldıklarının göstergesi kadın istihdamıdır. Gelişmiş ülkeler  olarak adlandırılan,  ülkelerin hemen hepsinde ortak olan nokta, yüksek kadın istihdam oranlarıdır. Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30’lar civarında, Erzurum özelinde ise bu rakam yüzde 10’ların altındadır.  İzlenen yanlış devlet politikaları ile de bunu düzeltmek mümkün değildir. Doğu da hala Kadınların çalışmasına ilişkin toplumdaki olumsuz bakış açısı, çalışma koşulları ve kadınlara yönelik ayrımcılık, çocukların bakımıyla yalnızca annenin ilgilenmesi bu oranı her geçen gün daha da aşağılara düşürmektedir.  Memleket Partisi olarak, Parti programımıza da aldığımız hususların altını bir kez daha çizmek istiyorum.

 

 

 

 

 

Temelinde iktidar ilişkileri olan ve kaynağını binlerce yıllık ataerkil anlayıştan alan toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı her koşulda mücadele edeceğiz.

 

 

 

 

-Başta Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) ve Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) olmak üzere kadınların haklarını korumaya yönelik mevzuata saygı göstereceğiz.

 

 

 

-Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin önlenmesi, ekonomik tehditlere karşı kadının korunması amacıyla mevzuatımızı İstanbul Sözleşmesi’ne uygun hale getireceğiz.

-Kadınların akademi, bürokrasi, siyaset, iş dünyası olmak üzere her alanda “cam tavan sendromu” yaşamalarını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapacağız. Kamusal ve toplumsal alanda aktif ve eşit bireyler olarak yer almalarını sağlayacağız.

 

 

 

-Kadınların istihdam oranlarını artıracağız. Ekonomik bağımsızlıklarını sağlayacak, “güvenli kadın güvenli toplum” anlayışını benimseyeceğiz.

 

 

 

-Kadınların siyasal yaşama katılımını artıracak, temsilde cinsiyet ayrımcılığını engelleyeceğiz.

 

 

 

-Kadınların bireysel tercihlerine, yaşam tarzlarına müdahale eden, küçük yaştaki kız çocuklarını evlenmeye zorlayan eylem ve davranışlara caydırıcı cezai yaptırımlar uygulayacağız.

 

 

 

-Eğitimde fırsat eşitliği ilkemiz doğrultusunda ailelere ilgili konularda eğitim verecek, kız çocuklarının eğitim hakkını engelleyen her türlü tutumun karşısında duracağız.

 

 

 

 

-Eğitim müfredatını düzenleyecek; her çocuk ve bireyi, toplum ve ev içindeki rollerinde cinsiyetinin getirdiği negatif bir ayrımcılığın olmadığının bilincinde yetiştireceğiz.

 

 

 

 

-Medyada kadına yönelik küçültücü ifadeler içeren kullanımları önleyeceğiz.

 

 

 

 

-Bireylerin istihdam edilmelerinde ya da çalışma hayatlarında cinsiyeti sebebiyle uğradıkları ayrımcılığa izin vermeyecek, bu tür ayrımcılıkları mevzuatımızda ayrı bir alanda düzenleyerek gerekli önlemleri alacağız.

 

 

 

-Kadınların sosyal yaşama ve sivil toplum kuruluşlarına katılımlarını artırmak için projeler geliştireceğiz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.