SPOR Haber Girişi : 29 Nisan 2021 21:33

KUMAŞ FARKI ..

KUMAŞ FARKI ..
Erzurumspor , Başakşehir maçına  çok iyi hazırlandı  hazırlanmasına da, bu hazırlığın meyvesini  İlk yarıda da , 2. Yarıda da göremedik..

İlk yarıda Emrah’ın Frikikten attığı jeneriklik gol, Erzurumspor açısından tek olumlu hareket olarak kaldı. İkinci jeneriklik yatarak gol hamlesi de kaçan bir gol oldu!

 

 

 

 

Gomez’in düşürülmesi ve çıkan kırmızı kart ile  10 kişi kalan rakibe karşı taktik geliştirilememesi, bulunan pozisyonların  ‘hovardaca ‘  harcanması , İlk yarıda skorun artışını önledi.. Oysa  ilk yarı skoru   en az 2-0 olsa, rakibin kazanma azmi azalacak, hatta yok olacaktı.

 

 

 

 

İlk yarıda Erzurumspor  ‘ gol  kaçırma rekoru ‘ kırdı. Hayretler içinde kaleyi bulmayan vuruşlar?  Boş kale yerine auta atılan toplar.. O futbolcuyu, o anda çekip almalıydın oyundan Hocam.. Gomez 2. Yarı o takımda kesinlikle olmamalıydı.. Kırmızı kart kazandırdı, bitti  işi!  O Kadar  Boş kaleye gol atamayan, sezon boyu da  aldığı paraya göre bir meyvesini göremediğimiz  bu kişinin futbolculuğunu ne yazık ki sorguluyorum. Zaten golcü değil.  

 

 

 

 

Sayın Vural Taktik verdin pozisyona soktun ama, futbolculardan gerekli  karşılığı alamadın. Herkesin kendi harikalar diyarı var gibiydi. Antep maçında izlediğimiz takımdan ser yoktu.   Canını dişine takan oyuncu da vardı , top benden gitsin diyende.. Hocam siz daha iyi bilirsiniz ama takımın dinamolarını oyundan aldınız 2. Yarı . Zaten 10 dakika yeni oyuncunun oyuna intibakı için bir süre, takımın şanzımanı dağıldı! Değişiklikler çok hatalı idi. Gomez oynarken , Obertan’ın oyundan alınması cinayetti.

 

 

 

 

Gomez’in düşürülmesi ile kırmızı kartın çıkması Başakşehir’i 10 kişi bıraktı. Deplasmandaki bir takım için en büyük olumsuzluğu yaşadılar. Ama Başakşehirli futbolcular o kadar organize ve o kadar soğukkanlı oynuyorlardı ki, geçen yılın şampiyonları  sahanın her yerini kulandılar.  Başakşehir sıradan bir takım değil, geçen yılın şampiyonu ama bazı sorunlardan aşağı inmiş, şimdi füze gibi yukarı çıkıyor.

 

 

 



 

VAR,  ERZURUMSPOR’A YOK ..!

İlk yarıda  bariz penaltı pozisyonu vardı Başakşehir kalesi önünde, iddiamda da ısrarcıyım. Fakat ne hakem  oyunu durdurdu , ne de VAR çalıştı.. Bu hareketi mağlubiyeti saklamak için yazmıyorum, uygulamayı anlatmaya çalışıyorum. Erzurumspor katıksız hapiste gibi. Maçın  hakemi iyi bir maç yönetti diyebilirim ilk yarıda penaltımızı neden vermediğini, VAR ‘ın neden istanbul’dan devreye girmediğinin cevabını umarız birileri verirler..

 

 

 

 

İkinci yarıda  Başakşehir toparlandı ve  Erzurumspor’u yarı sahasına hapsetmek için çabaladı, bu arada gol aradı. Petrus Bumal’ın sağ koluna çarpan top sonrası VAR’dan verilen penaltı ve beraberliğin yakalanması  takımın dengesini alt üst etti. Rakibin morali daha çok yerine geldi, Erzurumspor demoralize oldu. 1-1 iken  2. Hatta 3. Net  gol şansı oldu .. Ancak şutlar isabetli olmadığı gibi, takım çok dağınık ve panik atak geçiriyordu. Başakşehir, 10 kişi kalmamış olsa demek ki  skor  yükselecekti ..

 

 

 

 

Takım bu maça hazır değildi, futbolcular  ‘ben atayım, ben vurayım ‘  gibi kişisel egolara girmişti. Duran toplara  Emrah vururken, Gomez ortaya çıktı ?. Gomez kim, duran top kullanmak kim!   Hücumda iken topun gereksiz geri pas yapılması, kendi yarı alanından çıkamama, Antep maçındaki takımı çok aradım.. Maç sonrası 'bu galibiyet bizi şımartmasın ' demiştim, korktuğumuz başımıza geldi .

 

 

 

 

Birde madalyonun öbür yüzü var. Başakşehir nasıl buralara düşmüş ? ligin dibinde olacak bir takım değil.. Her futbolcusu yerince altın gibi değerli .. Aykut Kocaman 1-0 dan  2-1 maçı aldı , tebrik etmek gerekir..  Kim ne derse desin , Başakşehir , Erzurumspor’dan  ‘ kumaş olarak çok kaliteli ‘ .. 75 Dakika  10 kişi oynayan rakibine  galip gelemiyorsan ‘ iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmalıyız’.  Şimdiye kadar 6-7 maçta karşı karşıya gelen Aykut Kocaman’ın  Yılmaz Vural’a hiç maç vermediği de istatistikler arasında ..

 

 

 

 

Maç ta gitti, 3 puan da ,  galibiyet parası da gitti ..Büyük bir kaza geçirdi Erzurumspor..! Hemen yara sarmaya başlamalı.

 

 

 

Ne mi yapılacak.. Kaldı 3 maç. Kalan 3 maça çıkacak futbolcular, ‘ikişer kişilik ‘ oynayarak  bu maçı unutturacaklar .. Artık kısmete ne kalırsa deyip bekleyeceğiz.. Başka yolu yok.. Siperdeki muhaliflerde beni hiç yanıltmadı .

 

 

 

 

Son bir not ekleyeyim, bu maç Erzurumspor taraftarlarını kanser etti, kanser olmayan kesin verem oldu , mide spazmı geçirdi. Üzülerek yazıyorum ama ' biz bu lige layık değilmiyiz ? '

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat Aydemir 30 Nisan 2021 00:35

    Teşekkürler Fikret bey ağzına emeğine eline sağlık çok güzel yazmışsın tebrik ederim