Kronik golcüsüzlük !

Erzurumspor haftalardır elindeki fırsatları değerlendiremiyor. Öyle şanslar elde etti ki Erzurumspor, Ankaragücü mağlup oldu, Ümraniyespor mağlup oldu iki takım da berabere kaldı. Ancak Erzurumspor düşüşte! Bu fırsatlar bir daha Erzurumspor’un eline geçmez. Hatırlarsanız  birkaç yazı önce “ fırsatları değerlendirin “ diye yazmıştım.. Keşke haklı çıkmasaydım.

 

 

 

Yeni Adana stadyumu  ise futbola elverişli 10 numara idi. Sıcaklık 20 derece , daha en olsun.. Erzurumspor, Adanaspor karşısında ‘gücüne göre’  iyi oynadı. Erzurumspor’un gücü bu mu? değil. Erzurumsporlu futbolcularda tecrübe de var, istek te vardı.  Ama oyunu tamamlayacak güç yok, takım zar zor bir gol atıyor, ardından hemen yiyor.

 

 

 

Çok kritik bir dönemden geçiyor Erzurumspor. Kritik maçlar ardı ardına geliyor. Ankaragücü maçı, Erzurumspor’un iddiasını sürdürebileceği kritik viraj. Ya bu maçı alacak ya da lige bu şekilde devam edecek..  

 

 

 

Erzurumspor’un sezon başından beri golcüsü yok. Zaten 5 yıldan beri de hiç olmadı. Kendi yağı ile kavrulmaya çalıştığı için, her gün aynı yağ ile yemek pişirmek zorunda kalıyor.

 

 

 

 

Maçta ilk yarı gol atamasa bile gol pozisyonuna girdi Erzurumspor, rakibinin üzerine de gitti. Ancak gol koklayan, gol atmayı  bilen golcü  futbolcusu yoktu.. Sıkıntı aynı.  ‘Kronik forvetsizlik ‘.  Adanaspor maçında da tecrübeli futbolcuları sayesinde golü buldu. Eren’in iki futbolcu arasından çıkıp uzattığı topu, Hasek’in  bencillik yapmadan iyi bir asistliği ile Novikovas’ı görmesi ve Novikovas’ın akıl dolu golü ile buldu. Birkaç dakika geçmedi ki beraberlik golünü kalesinde gördü. Galibiyeti koruyacak gücü yok.. Yenilen golde ağır defansın  rakip oyuncuyu engelleyememesi ve defans oyuncusunun altından seken topun kaleciyi de kontrpiyede bırakması sonucu o gol yenildi. Szumsky kalesinde çok çok iyiydi.

 

 

 

Yücel İldiz hoca  geçen haftaki golden sonra  ilk 11’e  Oltan’ı aldı ama Oltan ilk 11 lik oyuncu mu İkinci yarı başında  Ally Malle oyuna dahil edilseydi daha iyi olmaz mıydı ?. 10 dakika 15 dakika da Aly malle ne yapabilir ki ? Genç , koşan, rakibi rahat geçen bir oyuncu varken  kulübede tutulması, akıl tutulması gibi bir şey.  İsabetli paslar, koşan, oynayan  futbolcular maça adapte olmuşken oyundan neden alındı.?  Oynamasalar tamam da . Ama İldiz hocam zaten Eren- Hasek –Novikovas  üçlüsünün oyun kurgusunu bozdu .

 

 

 

İkinci yarıya Olanare alınsa defansı  dağıtır, adam eksiltir idi. İldiz hocanın hatalı  oyuncu değiştirdiğini düşünüyorumBu maç çok önemliydi İldiz hocam, zirveye bu takımın yaklaşması lazım. Lider 3’er puanla koşarak arayı açıyor. Erzurumspor 1 puanla yürüyor..! Artık takımda yenilikler görmek istiyoruz. Alt yapıya da göz atın ız, forvette oynayabilecek oyuncu yok mu ? Süper ligde bile genç futbolcular maçlarda harikalar yaratıyor.

 

 

 

 

 Maçın hakemine gelince, hakem bu kritik maçın hakemi değildi. Çok çömez, karar veremeyen, yan hakemlerle uyumsuz, Eren’in maç sezonuna kadar tekmelenmesini görmedi bile. Futbolcunun boyu kadar ayak kaldıran, futbolcuları sakatlama pahasına topa giren rakip oyuncuları görmezden geldi. Hatta  rakip oyuncudan çıkan taç’ı bile rakibe attırdı.

 

 

 

Ankaragücü maçı , çok kritik bir maç. Ankaragücü varını yoğunu bu maça saklıyor!. Hedefi Erzurumspor’u  yarıştan safdışı etmek. Ama Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz’in bu maçı, ‘sınav ‘ olarak hesapladığını düşünüyorum. Yönetimin Ankaragücü maçına ağırlık vermesi, prim desteğini şimdiden duyurması, ve stadın dolması içinde  görüşmeler yapması  gerekiyor..

 

 

 

Erzurumsporlu futbolcular da özellikle rakip oyun alanında  çok iyi paslar yaptıkları zaman sıkıntı yaşamıyorlar. Şahsi oyunlar, gereksiz çalımlarla kaptırılan topların geri alınması ayrı bir sıkıntı. Özellikle Olanare’nin ‘ ben atayım ‘ sevdasını bir kenara bırakması gerekiyor. Maçta paylaşımcılık şart!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.