GÜNDEM Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 12:17

Köylülerden kum ocağı tepkisi, Hayvanlarımız telef oluyor

Köylülerden kum ocağı tepkisi, Hayvanlarımız telef oluyor
Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Nenehatun Mahallesi sakinleri, köylerinin yakınındaki kum ocağına karşı isyanlarını dile getirdiler.
Köylülerden kum ocağı tepkisi, Hayvanlarımız telef oluyor

Ajans Doğu'nun haberine göre; Tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylüler, kum ocağının hayvanlarının ölümüne ve hava kirliliğine neden olduğunu belirttiler.

 

 

 

Hayvanlarımız telef oluyor                                                        

Bir köy sakini,  "Köyümüzün yaylasına giden yolu özel bir şirkete verdiler, hayvanlarımızın geçiş yapabileceği bir yol bırakılmadı. Komşularımızın hayvanları kum ocağı nedeniyle telef oldu. Kum ocağına yakın bölgelerdeki insanlar evlerini terk etti. Yetkililere ulaşmaya çalıştık ancak sesimize kimse kulak vermedi" diye konuştu.

 

 

 

Temiz hava istiyoruz

Diğer köy sakinleri ise, "Biz tarım ve hayvancılıkla geçim sağlıyoruz. Kum ocağı sahipleri tel örgü ve bariyerlerle çevirdikleri için hayvanlarımız telef oldu. Mezralarımıza giden yol kapalı durumda. Çocuklarımız o bölgede yaralanma riskiyle karşı karşıya. En önemlisi ise köyümüzde temiz hava kalmadı. Hepimizin sağlığı tehlike altında. Yetkililere sesleniyoruz: Nenehatun tarihtir, Nenehatun şimdi sahipsiz bırakılıyor. Lütfen sesimizi duyun ve bu soruna bir an önce el atın. Aksi takdirde konuyu yargıya taşıyacak, hakkımızı orada arayacağız." ifadelerini kullandılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.