SİYASET Düzenleme Tarihi : 18 Ocak 2024 23:30 Haber Girişi : 17 Ocak 2024 22:01

Komisyon AK Parti'nin Erzurum adaylarını belirledi, gözler Erdoğan'da...

Komisyon AK Parti'nin Erzurum adaylarını belirledi, gözler Erdoğan'da...
Dün AK Parti Genel Merkezi’nde oluşturulan Aday Belirleme Komisyonu’na teslim edilen Erzurum dosyasını bugün akşam saatlerinde inceleyen komisyon üyelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak listeyi büyük ölçüde netleştirdiği öğrenildi

ERZURUMEKSPRES - AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesinin ardından tüm gözlerin çevrildiği ilçe adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Dün AK Parti Genel Merkezi’nde oluşturulan Aday Belirleme Komisyonu’na teslim edilen Erzurum dosyasını bugün akşam saatlerinde inceleyen komisyon üyelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak listeyi büyük ölçüde netleştirdiği öğrenildi. 

 

Yapılan anketler, teşkilatların görüşleri, milletvekilleri, il başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen’in raporlarını inceleyen komisyon üyelerinin, Oltu haricindeki ilçelerde isimleri netleştirdiği öğrenildi. Oltu’da mevcut başkan Necmettin Taşçı’nın yanı sıra Efdal Gülcü ismi arasında kararsız kalan komisyon üyelerinin, son kararı Oltulu olan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’ya bıraktıkları iddia edildi. 

 

Siyasi kulislere sızan ve ERK Haber’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği listeye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak AK Parti’nin ilçe aday listesi şu isimlerden oluştu:

 

 

Palandöken:    Muhammet Sunar

Yakutiye:          Mahmut Uçar

Aziziye:            M. Cevdet Orhan

Pasinler:          Ahmet Dölekli

Narman:          Adem Kınalı

Aşkale:            Şenol Polat

Tortum:            Muammer Yiğider

Pazaryolu:       İbrahim Şahin

Şenkaya:         Yavuz Bedir

Çat:                  Melik Yaşar

Köprüköy:        Osman Belli

Horasan:          Recep Karakaş

Karaçoban:      Sedat Gümüş

Karayazı:         Yüksel Karaduman

Tekman:           Ali Sait Fırat

Hınıs:               Serdal Şan

Oltu:                 Necmettin Taşçı ya da Efdal Gülcü 

 

 

Listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu haliyle mi yoksa üzerinde değişiklik yapılarak mı onaylanacağı şimdiden merak ediliyor. Erdoğan’ın onayından geçen listedeki adayların Erzurum’da düzenlenecek ve bir Genel Başkan Yardımcısının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı ile kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Özdemir 19 Ocak 2024 12:59

    Tortumda Yiğider aday gösterilirse seçilme ihtimali yok sadece kendi çevresi ve nemalananlar verir. 5 yılda tortumda kaldığı gün sayısı 5 ay değildir. Kim olursa olsun ama Yiğider olmasın Tortum halkı istemiyor Yiğideri. 5 yıl önce artıda olan belediye kasası bugün miliyonlarca lira zarardaysa ve yatırım yoksa durup düşünmek lazım. Alkol masalarında verilen sözler seçim öncesi bol keseden verilen sözler ilçede durmayan belediye başkanı vs vs herkes dursun düşünsün tepki oyları sayesinde geldi ama bidaha kazanma ihtimali yok biraz sahaya inselerdi keşke vekiller bu kararı almadan önce de Tortumda halka sorsalardı.

  • M. Ç 18 Ocak 2024 00:36

    Palandöken oy yok, muhammet sunar olursa. Hiç hizmet görmedik. Oy kaybı çok olu