SİYASET Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2023 23:30 Haber Girişi : 19 Eylül 2023 10:59

KIZ EVİ DAMBUR DUMBUR, OĞLAN EVİNİN HABERİ YOK!

KIZ EVİ DAMBUR DUMBUR, OĞLAN EVİNİN HABERİ YOK!
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Cumhur ittifakı paydaşları AK Parti ve MHP kulislerinde hangi ilçe kime bırakılacak bunun hesapları yapılıyor.

Yapılan Genel seçimlerde ittifak içinde yüzde 30’a yakın oy alan MHP’de, bu oy oranına karşılık gelen 20 ilçenin 6’sının kendilerine bırakılacağı beklentisi var. Milliyetçi Hareket Partililer bu altı ilçenin birinin de merkezde olmasını istiyor. Yani bir ilçe merkezde olmak üzere 6 ilçe istiyor. İspir, Uzundere dışında, Pasinler, Oltu ve Narman’ı talep ediyorlar. Merkezde de ya Palandöken, olmazsa Aziziye ilçesinin ittifak içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakılması bekleniyor.

 

 

 

 

AK Parti Erzurum özelinde, bu talebe sıcak bakmıyor. AK Parti Teşkilatları, İspir ve Uzundere, MHP’de olabilir, ancak diğer ilçelerin tamamında biz aday çıkarmalıyız görüşüne sahip. Bırakın merkezde bir ilçenin MHP’ye bırakılmasını, kırsalda bile yeni bir ilçe talebine karşılar. Hatta İspir ve Uzundere’yi de konuşmamız gerekiyor diyorlar.  

 

 

 

Açıkçası bende bu seçimde ittifak içindeki oy yüzdesine orantılı bir biçimde en az 6 ilçenin MHP’ye bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Zira Ülkücü camia Cumhur İttifakı kurulduğu günden bu güne, ciddi taleplerle AK Parti’nin kapısını çalmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkan Recep Tayyip Erdoğan da iktidarının devamını MHP’lilerin oylarına borçlu. Bunun bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum.

 

 

Gelelim Genel Merkezlerin stratejisine, Genel Merkezlerde hiç de böyle bir hava yok. Genel Başkanların 81 ilde “koç başları” belirleyip yola devam edeceğiz, ifadeleri sonrası, bütün illerde bir ittifaktan söz edilebilir. Ancak özellikle AK Parti Genel Merkezi mevcut yapının korunmasından yana. İttifak, yerel seçimleri kaybettikleri il ve ilçeler üzerine konuşuluyor.

 

 

Yani Erzurum için taktik yada pazarlık şöyle; İspir ve Uzundere’de MHP kazanmış, bu ilçeler MHP’de kalacak, AK Parti’nin kazandığı ilçeler AK Parti’de. Hangi ilçelerde Cumhur İttifakı seçim kaybetmiş; Sonradan AK Parti’ye geçen Olur, Oltu, Tortum’u saymazsak, Karaçoban, Karayazı, bu iki ilçede AK Parti mi aday çıkarmalı MHP mi, tartışılan yada ittifak diye planlanan bu.

 

 

AK Parti’nin ittifak planı bu. MHP Genel merkezinin de bu plana ciddi bir itirazı şuana kadar yok. Genel seçimlerin kilit partisi olan MHP’den yine fedakarlık bekleniyor. MHP bu fedakarlığı yapar mı yoksa Belediye sayısını artırmak için bir hamle yapar mı bekleyip göreceğiz.

 

 

Ancak Erzurum özeli için kulislerde konuşulanlar, bana meşhur “ Kız evi dambur dumbur, oğlan evinin haberi yok!” sözünü hatırlattı.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.