SİYASET Haber Girişi : 29 Temmuz 2022 19:23

Kırkpınar: Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir

Kırkpınar: Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle Türkiye'de besiciliğin bitme noktasına geldiğini vurguladı.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle Türkiye'de besiciliğin bitme noktasına geldiğini vurgulayarak "Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Bu yanlış politikalar ve artan girdi maliyetleri nedeniyle yakın zamanda ülke genelinde besicilik tarih olacaktır. Gelen zamlara bile Allah’tan diyerek inanç sahibi insanların dini hassasiyetlerini sömürme yoluna gidiyorlar" diye konuştu.

 

 

 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar açıklamalarda bulundu.
Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle özellikle besicilik yapan vatandaşların anaç hayvanlarını bile kesime gönderdiğine dikkat çeken Kırkpınar, “Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Bu yanlış politikalar ve artan girdi maliyetleri nedeniyle yakın zamanda ülke genelinde besicilik tarih olacaktır. Süt üretimi yapan firmalar süte herhangi bir zam olmadığı için anaç hayvanatlarını bile kesime gönderiyor. Bu durumun devam etmesi halinde süt üretimi ve temini noktasında telefisi imkansız durumlar meydana gelecektir.” dedi.

"Silaj bir yılda yüzde 210 zamlandı"
Avrupa ve gelişmiş ülkelerdeki İstikrarlı tarım ve hayvancılık politikalarının özel teşebbüsleri uzun yıllar ayakta tuttuğunu dile getiren Kırkpınar, “Bugün Avrupa ve gelişmiş ülkeleri gezdiğinizde özel besi çiftlikleri 50 yıl ve üzeri faaliyet gösteriyorlar. Bunun nedeni istikrarlı tarım ve hayvancılık politikalarıdır. Bugün ülkemizde iki üç yıl içinde faaliyetlerine son veren büyük yatırımlı işletmeler var. Geçen yıl kilosu elli kuruş olan silaj yüzde 250 zamla 1 lira 60 kuruş olmuştur. Bu durumların önüne geçmek yerine, gelen zamlara bile Allah’tan diyerek inanç sahibi insanların dini hassasiyetlerini sömürme yoluna gidiyorlar.” diye konuştu.

"Amaçları yüzde yüz dışa bağımlı yapmak"
Tarım ve hayvancılığın milli bir sorun olma durumuna geldiğini belirten Kırkpınar sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Amaçları üzde doksan olan dışa bağımlılığı yüzde yüz yapmak. Tarihte eşine rastlanmamış tarım ve hayvancılık politikası ile karşı karşıyayız. Her gelen bakan kendi politikasını üretiyor. Temel besin kaynağı olan ve beslenmede ciddi öneme haiz bu konularda, Devlet politikası üretilip istikrarlı bir şekilde hayata geçirilmelidir. Aksi takdirde yakın zamanda et, süt ve bir çok gıda maddesinin temini konusunda büyük sorunlar oluşacak ve hiç görmek istemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalacağız. İYİ Parti ailesi olarak özellikle tarım ve hayvancılık konusunda işinin ehli kadrolarla bu sorunun çözümü için gece gündüz politikalar üretiyoruz. Seçim sonrası çözüm odaklı politikalarımızı hayata geçirip bu muhtemel kötü sonuçları ortadan kaldıracağız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.