SİYASET Haber Girişi : 16 Haziran 2022 12:17

KIRKPINAR, DALLIKAVAK ÇOK DALLANIP BUDAKLANDI

KIRKPINAR, DALLIKAVAK ÇOK DALLANIP BUDAKLANDI
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, AK Parti İl Başkanı ve Milletvekillerine sordu; Dallıkavak, Kop ve Kırık tünelleri, 10 yıldır neden bitirilemedi?

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 2012 yılında delinmeye başlanılan ve 10 yıldır tamamlanamayan Dallıkavak tüneliyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kırkpınar “ Duyuyoruz ki ihaleyi alan firma işi, bir başka firmaya taşere etmiş, o da parasını alamadığı için işi bırakmış. Öyle görünüyor ki yılan hikayesine dönen Dallıkavak tüneli bu yıl da bitmeyecek.” dedi.  

 

 

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, 2012 yılında delinmeye başlandığında 2019 yılında hizmete gireceği söylenen Dallıkavak tünelinde yapım işinin yine durduğunu belirterek, “ Yüklenici Firma AGA Enerji, işi Türkcanlar firmasına taşere ediyor. Firma bir süre çalışıyor, ancak parasını alamadığı için Ramazan Bayramı sonrasında işi durdurup, inşaat sahasını terk ediyor. Teslim tarihi üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bu hızla tünelin bu yılda bitmeyeceği aşikar. Başka şehirlerde hava alanları, tüneller taahhüt edilen tarihlerde bitirilirken, Erzurum’da hiçbir iş neden zamanında tamamlanamıyor anlamak mümkün değil.

 

 

 

 

 

Sadece Dallıkavak tüneli de değil, Kırık ve Kop tünellerinde de durum aynı. Güya 2019 yılında bitirilecek bu tüneller, bu hızla yeni taahhüt ettikleri 2023 yılında da bitmez. Hala tünellerin delim işlemi sürüyor. Betonarme yapılar yapılacak, yol serilecek, yapılacak daha bir çok iş var.   

 

 

 

 

 

İktidar milletvekilleri ne işle meşguller. Erzurum’da bu işlerin neden kaplumbağa hızıyla ilerlediğini hiç mi merak etmezler, anlamak mümkün değil.

 

 

 

 

Bu tünel inşaatı neden taahhüt edilen tarihte bitirilmedi? Bu konuyla ilgili yüklenici firmaya her hangi bir yaptırım uygulandı mı? Proje bu günkü rakamlarla ne kadara mal olacak? Ovit tünelini anlamlı kılacak bu projeler ne zaman bitecek? Çıkın Erzurum kamuoyuna açıklayın. Bu sorulara AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz Başta olmak üzere, iktidar milletvekillerinin cevap vermesini bekliyoruz. ” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.