SİYASET Haber Girişi : 20 Mayıs 2023 16:07

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR
Seçim Kurulu oyların geç girilme sebebini elektrik kesintisi olarak açıkladı. Aras Elektrik A.Ş. o tarih ve saatte kesinti olmadı dedi. İYİ Partinin Erzurum'da seçim sonuçlarına itirazı devam ediyor.

İYİ Parti'nin 14 Mayıs Milletvekilliği seçimleri sonuçlarına itirazı devam ediyor. Geçersiz oyların çokluğu ve iki parti arasındaki farkın azlığına dikkat çeken İYİ Partililer, Yüksek Seçim Kurulunun itirazlarını kağıt üzerinde reddettiğini ve inceleme yapmadığını iddia ettiler. Geçmişteki içtiat ve kararlara aykırı şekilde davranıldığına dikkat çeken İYİ Parti Avukatları ayrıca Karayazı İlçesi'nin seçim verilerinin YSK'nın sistemine geç girildiğine de dikkat çekerek, " sebep olarak elektrik kesintisi gösterilmişti. Ancak Aras Elektirik A.Ş., o tarih ve saatlerde herhangi bir kesinti olmadığını söylüyor. Dolayısıyla bir usulsüzlük söz konusu"  dediler. 

 

 

 

 

 

YSK'ya verdikleri itiraz dilekçesinde mazbata verilmesinin ertelenmesi gerektiği görüşünü savunan iyi parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Avukat Cengizhan Eken, " Karayazı'dan geç saatte girilen verilerle yaklaşık 4 bin oy Yeşil Sol Parti lehine olmuştur. Aras Elektrik A.Ş. bir kesinti olmadığını söylüyor. İtirazımız Karayazı İlçe seçim kurulunun log ve ip kayıtları incelenmeden bu oyların geçerli sayılmasınadır. Dolayısıyla bu somut yaklaşımımız gerekçesiz incelenmemeştir. Bu yüzden mazbata verilmesi ertelenmeli ve ivedi karar verilmemelidir." dedi 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.