GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ağustos 2022 16:31

Kılıçdaroğlu'ndan Erzurum itirafı: Biz ihmal ettik!

Kılıçdaroğlu'ndan Erzurum itirafı: Biz ihmal ettik!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

ERZURUMEKSPRES - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Erzurum'u yeniden Doğu'nun Paris'i yapacaklarının sözünü verirken, "Ülke kalkınacaksa İstanbul ile birlikte Erzurum'u da, Ağrı'yı da Kars'ı da kalkındırmalıyız. Yok öyle sadece İzmir, Ankara, İstanbul" dedi. 

KARIŞIK

CHP olarak yıllardır Erzurum'dan tek bir vekil dahi çıkaramadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Erzurum madem o kadar önemli, tarihsel açıdan bu kadar derinlikte olan bir kent acaba neden CHP'ye sempati göstermediler? Neden uzun yıllardır tek bir milletvekili bile CHP'den çıkarmadılar? Önemli bir soru. Bu sorunun cevabını hemen vereyim. Bu işin sorumlusu, bu işin kabahati kesinlikle Erzurumlular değil, Cumhuriyet Halk Partililer de yani bizde! İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik! Gel otur, bir derdini dinle, çayını kahvesini iç, hiçbir şey yapmıyorsan bir cağ kebabını ye kardeşim! Maalesef uzun yıllar biz bunu yapmadık. Hatamızın farkındayız ve bunu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz " diye konuştu. 

Erzurum'un son yıllarda ciddi bir kan kaybı yaşadığını, iktidarın Erzurumlu'ya verdiği sözleri tutmadığını savunan CHP Lideri, "Örneğin Alvar Barajı. 11-12 yıldır ha bugün, ha bugün bitireceğiz diyorlar. Arkadaşlarımız bakanlığa soruyor Alvar barajı ne zaman bitecek diye. Gelen cevap, 'yatırım programına alındığında...' şeklinde. Yani daha yatırım programına bile alınmamış. Bitiremezler kardeşim, çünkü amacı malum, belli müteahhitlere çalışıyorlar" iddiasında bulundu.    

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.