SİYASET Düzenleme Tarihi : 15 Haziran 2022 17:30 Haber Girişi : 15 Haziran 2022 15:28

KAYA; ERZURUM AZİZİYE DEPOLAMA GÖLET İNŞAATI “DEVLET MALI DENİZ” DEDİRTTİ

KAYA; ERZURUM AZİZİYE DEPOLAMA GÖLET İNŞAATI “DEVLET MALI DENİZ” DEDİRTTİ
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Erzurum ziyareti esnasında tespit ettiği olumsuzlukları paylaştı. Kaya, Erzurum’da “ Devlet malı deniz…” dedirten bir olaya tanıklık ettim dedi ve çektiği videoyu paylaştı.
KAYA; ERZURUM AZİZİYE DEPOLAMA GÖLET İNŞAATI “DEVLET MALI DENİZ” DEDİRTTİ

Erzurum- Aziziye ilçesi arasında yapılacak, Aziziye Depolama Gölet İnşaatı bölgesinde incelemelerde bulunan Kaya, İnşaatın tabelası önünde bir video çekti. İşin Devlet Su işleri tarafından 2016 yılında ihale edildiğini belirten Kaya, bitiş tarihinin ise 2018 olduğunu söyledi. 2023 yılana gelmiş olmamıza rağmen, bölgede yalnızca birkaç iş makinasının olduğunu belirten Kaya, işin 2018 bitirilmesi gerektiğini ancak, harfiyat alını dışında hiçbir işlemin yapılmadığını yerinde tespit etti. Sözleşme Bedelinin 19 milyon 117 bin TL olduğuna vurgu yapan Kaya, Erzurum milletvekillerine seslendi. Kaya, “ Şayet CHP’nin Erzurum’da bir milletvekili olsaydı, bu işin peşine düşerdi. Bu işi takip ederdi. 4 yıl geçmiş. Eyyy Adalet Ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri, yöneticileri, bu durumu bize bir Allah’ın kulu izah etmeyecek mi? AK Parti Erzurum'da yüzde 80'e yakın oy alıyor. Şimdi soruyorum bu oylar helal mi? ” dedi.

 

 

 

 

 

 

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger’de konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Konunun takipçisi olacağız. Milletvekillerimiz bu konu ile ilgili bakanlığa soru önergesi verecek. AK Parti iktidarının, hizmet yapıyoruz dediği, hizmet siyaseti anlayışı işte bu. Maksat birilerine ihale vermek, iş bitmiş, bitmemiş kimin umurunda. Bu firmaya ödeme yapıldı mı? Neden iş zamanında bitmedi? görüntü olsun diye inşaat alınına konulan iş makinaları, dışında bu güne kadar ne yapıldı?

 

 

 

Harcanan bu paralar, Erzurum halkının ödediği vergilerle toplanan paralar. Ben bütün Erzurumluların bunu bilmesini istiyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.