SİYASET Haber Girişi : 21 Eylül 2022 10:17

KARA, UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN

KARA, UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN
4 milyon 750 bin aile ne olacak?

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara günlerdin kamuoyunda tartışılan, Sosyal Konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kara,  ‘Sosyal’ değil, ‘a sosyal’ konut projesi olarak nitelendirdiği projenin, AK Parti’nin son çırpınışı olduğunu iddia ederek, “ Seçim yatırımı. Vatandaşı yine kandırıyorlar. Ancak ters tepecek. Bu ülkede artık belirli bir gelir düzeyinin üzerinde olmayanların ev alma hayali kalmadı. Bu yüzden 5 milyon insan bu sözde sosyal konut projesine müracaat etti. 250 bini umalım ki ev sahibi olacak, ya geriye kalan 4 milyon 750 bin aile ne olacak?” dedi.

 

 

 

 

AK Parti’nin oylarının her geçen gün eridiğini iddia eden Kara, “ Ne zaman bir karamsar tablo görseler, ya bir maden, yada bir petrol rezervi buluyorlar, hatta jelibon rezervi bile bulduklarını söylemişlerdi. Şimdi de artık ev alması, kötü ekonomi yüzünden imkansız hale gelen, dar gelirli vatandaşlarımızın umutlarıyla oynuyorlar. Bakın aynı AK Parti,  2019 yılının aralık ayında 100 bin konut projesi başlatılmıştı, 2023 yılı baharında teslim edilecekti. Henüz arsa tahsisleri bile yapılamadı. Kimseyi kandırmasınlar, bu ödeme koşullarıyla, bu gelir düzeyiyle insanların ev sahibi olmaları mümkün değil.

 

 

 

 

 

Bu sosyal konut projesinde yaptıkları açıklama dikkat çekici; 16 Bin Liranın altında geliri olanlar başvurabilecek denildi. Bu itiraftır, demek ki Hükumette 16 Bin TL’nin altında geliri olanları dar gelirli olarak tanımlıyor. Kendi tanımlamalarına göre Türk milletinin neredeyse yüzde 90’a yakını dar gelirli. Ne yazık ki çalışan nüfusun yüzde 50’i asgari ücretle çalışıyor. Yani 5bin 500 TL maaşlar geçinmeye çalışıyor. Bu dar gelirli aileler bu konutları bu şartlarda nasıl alabilirler?

 

 

 

 

 

Devlet elbette ki vatandaşının barınma ihtiyacını gidermeli, sosyal konut projeleri üretmeli, ancak bu projeler, ayağı yere basan, ülke gerçekleriyle örtüşen projeler olmalı. Hükumete çağrımdır; Eğer bu konutların adına sosyal konut diyorsanız, insanlardan peşinat istemeyin, taksitler konuta girdikten sonra ödenmeye başlansın, Taksit tutarı sabit olmalı, yıllık cüzi miktarlarda bir faiz oranı belirlenmeli, ancak bu şartlarda projenin adı ‘sosyal konut’ olur, aksi halde hükumete yakın bir avuç müteahhitte para kazandırma projesine dönüşür ki ben buna ‘ a sosyal konut ’ projesi diyorum.  

 

 

 

 

 

Bu seçimler öncesi vatandaşı kandırmaktan öte bir şey değil. Ancak umut tacirliğinin sonu yine kendilerine oy kaybı olarak dönecek. Öğreniyoruz ki 5 milyon aile başvuruda bulunmuş. Koç konut yapılacak 250 bin, peki geriye kalan 4 milyon 750 bin aile. Onların kaybolan umutları, bunları hiç düşündünüz mü?” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Güngör Tanas 21 Eylül 2022 21:20

    Bunlar bence son çırpınış vaatleri tutmaz insanlar zor geçiniyor bunların yıl bazında tefe TÜFE eflansiyon derken o evler 20 yıl taksitli 5 milyonu bulur bunlar gitsinler evimizde olmasın yeter artık yalan dolanlarına kimse ikna olmaz