GÜNDEM Haber Girişi : 02 Haziran 2024 21:32

Kamil Aydın görüştü, Bakan Bak sinyali verdi...

Kamil Aydın görüştü, Bakan Bak sinyali verdi...

ERZURUMEKSPRES - 31 Mart yeril seçimleri öncesinde "yeni stadyum" denilen ancak seçimlerden sonra "kapsamlı tadilata" evrilen stadyum projesine yönelik tepkiler her geçen gün artarken, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın'dan futbolseverleri heyecanlandıran bir açıklama geldi.

 

Sosyal medya hesaplarından Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını, "Hafta içi komisyon ve genel kurul görüşmeleri arasında vakit bulup geçmiş dönem TBMM Nato delegasyonu başkanımız ve şimdi Gençlik ve Spor bakanımız sayın Osman Aşkın Bak’ı ziyaret edip Erzurum şehir stadımızla ilgili şehrimizin ve taraflarımızın beklentilerini ilettik. O da; güçlendirme maliyetine eşdeğer bir bütçe ile yeni bir arsa yeri tesbitiyle çevre illerimizde yapılanlar gibi mütevazi yeni bir stadyum. İlgi ve alakası için şükranlarımızı sunuyoruz." ifadeleriyle paylaşan MHP Milletvekili Aydın'ın mesajı yeni stadyum beklentisi içerisinde olanları umutlandırdı.

Stadyumda seçim öncesinde söylendiği gibi "Yüzde 90'ı  yenilenmiş stadyum" değilde, maraton ve protokol tribünlerinde kısmi yıkımla yapılacak yenileme projesi olduğunun ortaya çıkmasına, spor kamuoyu sert tepki göstermişti. 

Futbolseverlerin Türkiye'nin 45 iline yapılan modern stadyumlardan birinin de Erzurum'a yapılması beklentisini boşa çıkaran tadilad projesine gösterilen tepkileri daha önce de AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a aktarmıştı. 

Tadilat projesinin bugüne kadar ihaleye dahi çıkarılmamış olmasının altında Spor Bakanlığı'nın tepkilere kulak verip, yeni stadyum için ön çalışma başlattığı düşüncesi Kamil Aydın'ın açıklamalarıyla iyice ağırlık kazandı. 

Spor Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde tadilat projesinin iptal edilip, Erzurum'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi mitinginde söz verdiği gibi 20 bin kişilik modern bir stadyum yapımı kararını açıklaması bekleniyor.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.