SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2023 12:24

İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLACAK

İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLACAK
Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam, milletvekilliği adaylığı için bugün görevinden istifa etti.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam, milletvekilliği adaylığı için bugün görevinden istifa etti. Şam’ın İYİ Parti’den aday adaylığı müracaatında bulunacağı öğrenildi. 

 

 

Adalet Partisi eski Milletvekillerinden Ahmet Hamdi Şam’ın torunu, Doğru Yol Partisi’nin eski MKYK üyesi Celal Şam’ın da oğlu olan ve “milliyetçi” ve “ülkücü” kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam, gençlik yıllarında Ülkü Ocakları’nda da görev almıştı. 

 

1974 yılında Erzurum’da doğan ve kayağın hemen her kademesinde görev alan, 20 yılı aşkın bir süredir de Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev Prof. Dr. Şam, kısa bir süre önce profesör kadrosuna atanmıştı.  

 

20 yılı aşkın süre içerisinde sayısız lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, alanı ile ilgili birçok makale, bildiri ve kitabı bulunan Prof. Dr. Şam’ın birkaç günden bu yana Ankara’da önemli siyasi çevrelerle görüş alışverişinde bulunduktan sonra aday adaylığı için karar verdiği belirtiliyor. 

 

Erzurum’un sevilen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Şam’ın istifasının ardından bugün İYİ Parti İl Başkanlığı’nda aday adaylığı müracaatını yapacağı ifade ediliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.