SİYASET Düzenleme Tarihi : 18 Eylül 2022 23:30 Haber Girişi : 17 Eylül 2022 15:46

İYİ PARTİ’DE KİMLER ADAY ADAYI OLUR?

İYİ PARTİ’DE KİMLER ADAY ADAYI OLUR?
Doktoru da var akademisyeni de, tüccarı da var, sanayicisi de.

Normal zamanında yapılırsa seçimlere 9 ay kaldı. Daha önce AK Parti ve MHP’de muhtemel aday adaylarını, kulislerde konuşulan isimleri yazmıştım. İYİ Parti’de de aday hareketliliği yaşanıyor. Öyle görünüyor ki aday adayı noktasında bu seçimde İYİ Parti Ak Parti ile yarışacak. Kulislere bir çok isim gündeme geliyor. Doktoru da var akademisyeni de, tüccarı da var, sanayicisi de.

 

 

 

İYİ Parti kulislerinde en çok adı geçen isim kuşkusuz İl Başkanı, iş insanı Melih Kırkpınar. Erzurum’da bir enkaz olarak devraldığı partiyi kısa sürede, yeniden teşkilatlandırdı ve kurumsal bir yapıya kavuşturdu. Üye sayısını 5 katına çıkardı. Göreve geldiği ilk günden beri, sürekli sahada, ilçe ilçe, köy köy gezen ve gördüğü eksiklikleri görüntülü olarak kaydeden Kırkpınar, Erzurum’daki muhalefet boşluğunu doldurdu. İktidar ortağı partilerin en çok çekindiği isim oldu. Kırkpınar’ın özellikle ilçeler ve köylerde sevenleri çok. Kulislerde gittiği her köyde konaklayacak bir dostunun olduğu söyleniyor. Seçimlerde bunun avantajının sandığa yansıyacağından şüphe duymayan İYİ Partililer, İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın aday adayı olacağını ve üst sıralardan listeye gireceğinden emin görünüyor.

 

 

 

 

Mevcut milletvekili Naci Cinisli ismi de kulislerde konuşulan bir diğer isim. 2018 seçimlerinde Erzurum’dan müracaat etmeyen, tercihini İstanbul’dan yana kullanan, ancak Genel Başkan kontenjanı ile Erzurum’dan listenin ilk sırasından aday gösterilen Naci Cinisli’nin yeniden aday adayı olması bekleniyor. Cinisli’nin tercihini Erzurum’dan yana kullanmayacağı da kulislerde konuşuluyor. Naci Cinisli Erzurum’dan mı yoksa İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerden mi adaylık müracaatı yapacak, bekleyip göreceğiz.

 

 

 

 

İYİ Parti Kulislerinde Zekai Kaya ismi de gündemde. Genel Başkan Meral Akşener’in danışmanlığını yapan Kaya’nın milletvekilli aday adayı olacağı söyleniyor. Genel Başkan Meral Akşener’in yanından ayırmadığı Zekai Kaya’nın Erzurum’dan aday adayı olması halinde listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle milliyetçi seçmenler tarafından sevilen bir isim olan Kaya’nın milliyetçi oyları alacağı düşünülüyor. Ancak Genel Başkan Meral Akşener’in Kaya’yı yanında istediği ve başka bir şehirden de aday gösterebileceği konuşuluyor.

 

 

 

Narman Eski Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ismi de İYİ Parti kulislerinde öne çıkan bir diğer isim. AK Parti’den istifa ederek, İYİ Parti’ye katılan ve sahada aktif çalışan İşleyen’in aday adayı olması halinde listede yer alacağı konuşuluyor. İYİ Partililer özellikle kuzey ilçelerinde ve Erzurum merkezde sevilen bir isim olan, belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle takdir toplayan, Yücel Ahmet İşleyen’in AK Parti ve MHP’den oy devşireceği ve vitrin isimlerden biri olduğunu söylüyorlar.

 

 

 

Siyasete İYİ Parti’de başlayan, genç Avukat Çağrı Arısoy ismi de siyasi kulislerde konuşuluyor. Genç Hukukçu Erzurum’da özellikle basın camiasının avukatı olarak tanınıyor. İYİ Parti Erzurum Teşkilatında Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Arısoy’un donanımlı bir isim olduğu ve teşkilatlar nezdinde de sevildiği biliniyor.  

 

 

 

Aday adayı olması beklenen bir diğer isimse 2018 seçimlerinde de ismi gündeme gelen iş insanı Cemal Şengel. Daha önce Erzurum’da Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanlığı da yapmış olan Şengel’in 2023 seçimlerinde de milletvekilliği için şansını deneceği beklentileri yüksek.

 

 

 

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için geçmişte aday olan ve şehirde sevilen isimlerden biri olan Prof.Dr. Ömer Selim Yıldırım’ın da 2023 yapılacak seçimlerde İYİ Parti’den aday adayı olması bekleniyor. Milliyetçi camianın sevilen isimlerinden biri olan Yıldırım’ın genel merkez düzeyinde temaslarda bulunduğu da İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor.

 

 

 

Akademik camiadan aday olması beklenen bir diğer isim ise Prof. Dr. Fatih Çanakçı. Diş Hekimliği Fakültesinde akademisyen olan Çanakçı, şehirde sevilen isimlerden biri.  Daha önce siyasi anlamda her hangi bir partide ismi geçmeyen, yıpranmamış bir isim olan Çanakçı’nın da genel merkez düzeyinde temaslarının olduğu konuşuluyor.

 

 

Aday adayı olması beklenen bir diğer akademisyen de Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. İsak Koçtioğlu, Makine mühendisliğinde Termodinamik ana bilim dalı hocası olan Koçtioğlu’nun da İYİ Parti genel merkeziyle ilişkilerinin iyi olduğu ve milletvekilliği listesinde yer alabileceği konuşuluyor.

 

 

Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden AK Parti İktidarı döneminde 13 kez görevden alınan ve mahkeme kararıyla geri dönen, bu anlamda önemli bir rekora imza atmış bir isim olan Fevzi Budak ismi de İYİ Parti kulislerinde gündemde. 2014 yılında emekli olan ve 73 yaşındaki Fevzi Budak’ın, daha önce 2002 yılında AK Parti’den aday adaylığı, 2011 yılında MHP’den 5. Sıra adaylığı ve 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den aday adaylığı bulunuyor. Şehirde sevilen saygı duyulan bir isim olan Fevzi Budak’ın 2023 seçimlerinde İYİ Parti’den aday adayı olması beklentisi yüksek.

 

 

 

Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Aras ismi de İYİ Parti kulislerinde adı geçen isimlerden biri. Köprüköylü olan, 1999 yılında meslek hayatına başlayan Aras, uzun yıllar Horasan’da görev yapmış bir isim. Aras’ın daha önce herhangi bir partiden siyasete girmemiş olması İYİ Parti kulislerinde avantaj olarak yorumlanıyor.    

 

 

 

İYİ Parti’de kulislerde konuşulan bir diğer isim ise Horasan’ın başarılı İlçe Başkanı iş insanı Fatih Karataş. Yaptığı siyasi çalışmalarla teşkilatlar arasında öne çıkan bir isim olan Fatih Karataş’ın seçimlerde aday adayı olması bekleniyor.

 

 

İYİ Parti kulislerinde sürpriz bir isim de konuşuluyor. Ekonomik anlamda zor günler geçiren, ERÇİMSAN AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve ETSO Başkanı Lütfü Yücelik’in oğlu, Fatih Yücelik. İYİ Parti kulislerinde Yücelik’in bir çok kez parti genel merkezine gittiği ve 2023 seçimlerinde aday adayı olacağı söyleniyor.

 

 

Kulislerde 2018 seçimlerinde yine İYİ Parti’den aday adayı olan, Anavatan Partili Erzurum’un eski belediye başkanı Merhum Necati Güllülü’nün oğlu Türker Güllülü’nün 2023’te de aday adayı olacağı konuşuluyor. Güllülü’nün hem genel merkez nezdinde, hem de teşkilatlar nezdinde şimdiden çalışmaları başladığı söyleniyor.    

 

 

İYİ Parti’de kadın kontenjanından aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan isimler de var. Melih Kırkpınar’ın İl Başkanı Olmasından sonra İYİ Parti saflarına katılan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın kızı olan Doç.Dr. Zeynep Kamalak ismi de İYİ Parti kulislerinde gündemde. Babasının izinden giden Kamalak’ın 2023 seçimlerinde kadın kontenjanından İYİ Parti Listelerinde olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

Kadın kontenjanından listeye gireceği konuşulan bir diğer isimse başarılı iş kadını Feride Eda Çalıkuşu. Erzurum’un sevilen isimlerinden biri olan Ömer Çalıkuşu’nun kızı olan Feride Eda Çalıkuşu, şehirde özellikle kadın girişimcilerle ilgili yaptığı başarılı çalışmalarla tanınıyor. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Temsilcisi ve ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında Erzurum’da İl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştı.

 

 

2018 seçimlerinde İYİ Parti’den 4. Sıra adayı olan Maden Mühendisi Yılmaz Ceyran ismi de kulislerde konuşulan bir diğer isim. Ceyran’ın özellikle parti teşkilatları ile iyi ilişkiler içinde olduğu ve 2023 seçimlerinde de adaylık başvurusunda bulunacağı konuşuluyor.

 

Öyle görünüyor ki 2023 seçimlerinde İYİ Parti’de ciddi sayıda aday adayı müracaatı olacak.   

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vahdet 19 Mart 2023 14:13

    Erzurum a yeni yüzler istiyoruz. O yüzden Mahir Mertoğlu diyeceğiz.Baskasina asla oy yok

  • Horasanlı baki 17 Mart 2023 22:00

    Haberini aldım Valla Mahir Mertoğlu harici oyumu vermeyecegiz

  • Ilıcalı nazif 08 Mart 2023 23:13

    1 sıra M.Naci cinisli 2 sıra Mahir Mertoğlu

  • Karayazili Ragıp 07 Mart 2023 20:56

    İyi parti adayı olarak Mahir Mertoğlu nu seçiyoruz

  • Şemsettin yolcu 04 Mart 2023 13:41

    Hep beraber mahir Mertoğlu diyeceğiz

  • İsa cerit 02 Mart 2023 19:40

    Mahir Mertoğlu nerede bizler oradayız.. Başkası bizden oy beklemesin

  • Bülent tugcu 05 Şubat 2023 00:05

    Erzurum'da iyi parti Mahir Mertoğlu nu aday gösterirse destekleriz.

  • Sunmani Yıldırım 17 Eylül 2022 20:57

    Oldukça kiymetli kişilikli isimlerin bizleri tercih etmesi çok güzel bir ilerleme katıldığınız göstergesidir lakin burda dikkat edil eşi gereken Teskikatlari yok sayanların bir daha aday olmasıteskilatlari parçalar oy kaybına neden olur Rabbım özü sözü bir olanların aday göstermesini temenni ederim halkımızdan hayırlısı.

  • Mete 17 Eylül 2022 17:58

    İyi parti erzurumda 3 millet vekili çıkarır

  • Av Zübeyde Kamalak 17 Eylül 2022 17:05

    Hayırlı olanlar nasip olsun