SİYASET Haber Girişi : 15 Eylül 2022 12:18

İLÇELERİ OY ORANINA GÖRE Mİ BELİRLEDİNİZ?

İLÇELERİ OY ORANINA GÖRE Mİ BELİRLEDİNİZ?
CHP İl Başkanı Suat Dülger'den Sosyal Konut eleştirisi.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Erzurum’da AK Parti’nin Sosyal Konut Projesi kapsamında konut yapılacak ilçeler arasında, “ Şenkaya, Tekman, Karayazı, Karaçoban, Köprüköy, Horasan, Narman, Tortum, Pazaryolu” ilçelerinin olmayışını eleştirerek, “ Bu ilçelerde dar gelirli vatandaş mı yok, arsalar mı çok pahalı, talep mi yok? Bu ayrım niye? Konut yapılacak ilçeleri neye göre belirlediniz, yoksa oy oranınıza göre mi?” diyerek eleştirdi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün duyurdu ve başvuruların başladığı Sosyal Konut Projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “ Yahu Allah aşkına söyleyin, bu projenin sadece adı Sosyal Konut, asgari ücretle çalışan bir kişinin, aylık 2+1 evler için 2 bin 280 lira, 3+1 evler için 3 bin 187 lira ödenebilir bir rakam mı? İnsanlar bu taksitleri ödeyip, geriye kalan parayla nasıl geçinir? Bunun da formülünü açıklasalar biz de bilsek. Bu proje yandaş müteahhitlere para kazandırma projesi, vatandaşı ev sahibi yapma projesi değil” dedi.

 

 

 

 

Ayrıca Erzurum’a yapılacak olan 2 bin 100 konutun sadece bazı ilçeler için planlanmış olmasına da değinen Dülger, “  “ Şenkaya, Tekman, Karayazı, Karaçoban, Köprüköy, Horasan, Narman, Tortum, Pazaryolu bu ilçelerde neden sosyal konut yapmıyorsunuz? Bu ilçelerde dar gelirli vatandaş mı yok, arsalar mı çok pahalı, talep mi yok? Bu ayrım niye? Konut yapılacak ilçeleri neye göre belirlediniz, yoksa oy oranınıza göre mi?” diyerek eleştirdi.

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.