HİÇ BİR DEVLET KURULUŞUYLA TİCARİ BİR İŞİM OLMADI

Erzurum'un tek tarafsız televizyon kanalı ERKHABERTV'de yayınlanan usta gazeteci Sinan Özçaylak'ın sunduğu Soruyorum programına katılan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, canlı yayında Sinan Özçaylak'ın sorularını yanıtladı...

 

 

 

 

 

Özçaylak'ın son dönemde basına yansıyan AK Partili isimlerle ilgili olumsuz haberlerin, parti için bir hesaplaşma olup olmadığı, siyasi ikbal için siyaset yapanların bir birlerinin önünü kesme operasyonu olup olmadığını sorması üzerine Öz, " Büyük Partilerde ne yazık ki böyle bir gelenek var." dedi.

 

 

 

Öz, sözlerini şöyle sürdürdü. "  Ben şu anda Samet Ağaoğlu’nun ' Arkadaşım Menderes' kitabını okuyorum. Ne yazık ki siyasi geleneğimizde böyle bir şey var. Biz şimdi CHP’nin Demokrat Partiye yaptıklarını anlatıyoruz, ancak Demokrat Partililerin içerde kendilerine yaptıklarını anlatsak buradan Fizan’a kitap olur.  İktidardaki büyük partilerin böyle bir kaderi var Bu hem sağda hem sol da var. Sol Partilerdeki kavgalar daha büyük. Şimdi ben kendi adıma söyleyeyim, ben kalıplaşmış bir siyasi gelenekten gelen bir adam değilim. Bu nedenledir ki ben kendi doğru bildiğim şeyleri karşımdakine bütün çıplaklığı ile anlatmaya çalışıyorum. Büyük güçlü partilerde bu işler oluyor mu evet oluyor. Bunun en büyük sebebi seçimlerin yaklaşması ile insanların gönlünden geçen şeyler var, önündeki sıkıntılı araziyi kendince temizliyor, düzeltiyor olabilir. Ancak büyük ve güçlü olmak sırt sırta vererek çalışmaktan geçiyor. Kırımda bir Türk Mezar taşında sırt sırta vermiş iki asker ok atıyor. Türklerin tarihteki başarısı bu görüntüyle açıklanıyor. Bizde böyle olmalıyız. Bakın bizde büyük firmaların distribütörlü var. Az çok beni tanıyanlar bilir; Bu güne kadar hiçbir devlet kuruluşuyla ilişkimiz olmadı. Hiç birisiyle. Yani bir defa dahi olmadı. Bunu çok değerli buluyorum ve bir siyasetçinin yapması gereken birinci kural bence bu. İkinci önemli kural  akrabalarıyla ilgili düzenleme yapmalı. Bütün büyük siyasetçiler akrabalarıyla ilgili sıkıntı yaşamıştır. Şimdi bu tür haberleri çıkaranları ben şuna benzetiyorum, İki kör bir sofrada yemek yiyorlarmış, biri diğerine köfteleri neden ikişer ikişer yiyorsun diye sormuş. Köfteleri yiyen kör, sen körsün nereden biliyorsun diye sorunca, diğer kör kendimden biliyorum demiş. Bu dedikoduları çıkaran adamları bu köre benzetiyorum. Kendilerinden biliyorlar. Büyük partilere zaman zaman imalat dışı adamlar da gelebiliyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz büyük bir partiyiz, bu ülke için güzel işler yaptık. Bu güzellikleri ufak tefek şahsi hesaplarla kirletmemeliyiz diye düşünüyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.