EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ocak 2023 15:04

HİBE PROGRAMI BAŞVURULARI 20 ŞUBATTA SONA ERİYOR

HİBE PROGRAMI BAŞVURULARI 20 ŞUBATTA SONA ERİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığınca %50 Hibeli Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programının 2023 yılı başvuruları 28 Şubat 2023 tarihinde sona eriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2012 yılında itibaren uygulamaya konulan %50 Hibeli Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programının 2023 yılı başvuruları 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitiminde sona eriyor. 

 

 

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman AKAR konuyla ilgili yaptığı açıklamada tarımsal üretimde sulamanın önemine değinerek, “ Su bitkisel üretimin en önemli yapı taşıdır. Bitkisel ürünlerin gelişme dönemlerine uygun olarak yapılacak yeterli ve dengeli sulamayla bitkisel üretimde verim ve kalite artışı ile su tasarrufu sağlanmaktadır. Yeterli ve dengeli sulamada ancak basınçlı sulama sistemlerinin kullanılmasıyla mümkündür. Bu kapsamda Bakanlığımızca uygulanan Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi önem arz etmektedir.” dedi.

 

 

 

İl Müdürü Osman AKAR; Tarım ve Orman Bakanlığınca Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında yürütülen projelere % 50 hibe desteği verildiğini, 2012-2022 yılları arasında toplamda 106 projeye 3,7 Milyon TL hibe ödemesi yapıldığını belirtti.

 

 

 

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Kapsamında;

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,                                                              

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,

g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,

ğ) Akıllı sulama sistemleri yatırımları desteklenmektedir.

 

 

 

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesine; gerçek kişiler ile kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilirler. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve tüzel kişiler için 1.000.000 TL’yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanmaktadır. Başvuruların 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.

         

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.