GÜNDEM Haber Girişi : 21 Mart 2022 09:41

HASTA BUZAĞILAR İÇİN HAYATLARINI TEHLİKEYE ATTILAR

HASTA BUZAĞILAR İÇİN HAYATLARINI TEHLİKEYE ATTILAR
Tarım Müdürlüğü ekipleri, Tekman'daki hasta buzağılara ulaşmak için seferber oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolun kapalı olması onları durdurmadı.

Tekman İlçesi Geçit Mahallesine bağlı, 2800 rakımlı, ilçe merkezine 35 km uzaklıktaki İncesu Mezrasında bir besicinin, 30 buzağısının Bulaşıcı Akciğer Enfeksiyonu (Pneumoni)’na yakalandığı ve bir kaç tanesinin öldüğü ihbarı Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerini seferber etti. 

 

 

 

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar'ın yönlendirmesi ile ekipler hemen harekete geçti. Ancak köyün yolu kapalıydı.  Erzrurum Büyükşehir Belediyesinden Snowtrack araç istendi. Kar üstü araçla, Tekman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri köye ulaşmaya çalıştı. kar ve tipi nedeniyle kaybolma tehlikesi yaşayan ekipler, tam 5 saatlik yolculuk sonunda köye ulaşabildi.

 

 

 

 

 

 

 

Hasta olan buzağılara gerekli tedavi ve aşılamaları yapap ekipler ancak akşam geç saatlerde İlçeye ulaşabildi. Veteriner hekimlerin gayreti taktir dopladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.