YAŞAM Düzenleme Tarihi : 19 Kasım 2020 11:51 Haber Girişi : 19 Kasım 2020 11:57

GÜREŞ CAMİASI YASTA

GÜREŞ CAMİASI YASTA
Efsane güreşçi Reşit Karabacak, 66 yaşında vefat etti.

Minderde kazandığı başarılarla Türkiye’ye büyük mutluluk yaşatan Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Reşit Karabacak, Covid 19 tedavisi gördüğü Bursa devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 

 

 


Türk güreşinin önemli isimlerinden 66 yaşındaki Ezurumlu Karabacak, güreşe İzmir’de 19 yaşındayken başladı. Karabacak, ilk şampiyonluğunu da güreşe başladıktan 1 yıl sonra, serbest stilde Balkan birinciliği ile elde etti. Sonrasında Akdeniz ve Avrupa şampiyonu olan Karabacak, dünya şampiyonalarında da elde ettiği başarılarla Türkiye’nin gururu oldu.

 

 


Karabacak, sporu bıraktıktan sonra milli güreş takımının antrenörü olarak görev yaptı. Bir süre önce Covid 19 hastalığına yakalanan Karabacak geçtiğimiz gecede kalp krizi geçirdi. Durumu günden güne ağırlaşan şampiyon güreşçi daha fazla direnemedi ve hayatını kaybetti. Şampiyon güreşçinin naaşı, bugün ikindi namazına müteakip Bursa Merkez Dikkaldırım Merkezli Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek..Türk güreşine büyük hizmetleri dokunan Reşit Karabacak’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm güreş camiasına başsağlığı dileriz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.