GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2021 12:32

Güneyin: Erzurum, yüz yıllarca vatan topraklarımızın tartışılmaz kalesi olmuştur

Güneyin: Erzurum, yüz yıllarca vatan topraklarımızın tartışılmaz kalesi olmuştur
İyi Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - İyi Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Güneyin mesajında;“ Kadim Şehrimiz Erzurum, yüz yıllarca vatan topraklarımızın tartışılmaz kalesi olmuştur.” dedi.

 

Güneyin açıklamalarını şöyle sürdürdü;

 

Erzurum kongresi işgalcilerin Hevesini kursağında bırakmıştır!

Tarihler 23 Temmuz 1919'u gösterdiği gün, dahili ve harici işgalcilerin hevesleri kursaklarında kalmış, bir milletin destansı direnişinin kararları alınmıştır. O güne kadar umutları kırılmış işgal altındaki bölgelerde, Kuvâ-yi Milliye ruhu tekrardan canlanmış ve işgalcilere cephelerde ağır kayıplar verilmiştir. Erzurum kongresi Vatan topraklarının feda edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.”

Ya İstiklal ya ölüm!

“Mustafa Kemal Atatürk Paşa,  Erzurum'da kaldığı hergün; özgürlük mücadelemizin stratejisini belirlemiş ve akabinde ülke geneline yayılacak direnişi başlatmıştır. Ya İstiklal ya ölüm diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Milletimizin önderi olmuştur. Bugün baktığımızda, Gazi Paşamıza dil uzatanların asıl dertlerinin ne olduğunu iyi biliyoruz. Manda ve Himayeci zihniyetin tohumu olan bu güruh, nefretlerini gizlemekte sakınca görmüyor. Aziz Milletimiz bunları hiç unutmayacak. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyor, Aziz Milletimize o günleri tekrar yaşamamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.