SİYASET Haber Girişi : 11 Mayıs 2022 09:40

GÜNEYİN, ERDOĞAN MÜJDE VEREYİM DERKEN İTİRAF ETTİ

GÜNEYİN, ERDOĞAN MÜJDE VEREYİM DERKEN İTİRAF ETTİ
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, vatandaşa müjde olarak sunulan, konut sektörünün fonlanmasını eleştirdi.

İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk defa konut sahibi olacak dar gelirli ailelere müjde olarak sunduğu,  " 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz" ifadelerini eleştirerek; " Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de dar gelirli  olmayı 2 milyon liraya ev satın alabilecek gücü olanlar olarak görüyor. Aslında bu bir itiraftır. Ülkede 2 milyon krediyi 0.99 faiziyle geri ödebilecek gücü olan vatandaş bile dar gelirli hale gelmiş ise vay bu ülkenin haline." dedi. 

 

 

 

 

 

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 5 bin 263 lira, yoksulluk sınırının ise 14 bin 534 lira olduğunu belirten İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin şunları söyledi; " Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Nisan 2022'de Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 263 lira, yoksulluk sınırı ise 14 bin 534 lira olarak tespit edildi. Bu şu demek her ay evinize 14 bin 534 liradan daha az bir para giriyorsa yoksulsunuz. Ülkenin hali pür melali bu iken, Sayın Cumhurbaşkanı kameraların önüne geçip müjde veriyor. İlk kez ev alacaklar 2 milyona kadar kredi kullanırsa faiz oranını 0.99'a indirdik diye. Şaka gibi. Dar gelilirli evine götürecek ekmek bulamazken, çocuğuna verecek harçlık bulamazken, iki milyon kredi kullanıp bunun taksitlerini nasıl ödeyecek. Madem ekonomiyi düzeltemiyorsunuz, insanları, açlığa sefalete, yüksek enflasyon altında inim inim inletiyorsunuz, bari onlarla dalga geçmeyin. Vatandaş hesap kitap yapmadan, evine yağ alamıyor yağ. Dometes, yumurta peynir alamıyor, nerede kaldı değeri milyonlarla ifade edilen ev alabilsin. 

 

 

 

 

Gerçekten samimiyseniz, vatandaşa bir müjde vermek istiyorsanız, bu gün hemen erken seçim kararı alın. Ancak bu şekilde vatandaşın yüzünü güldürebilirsiniz" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.