GÜNDEM Haber Girişi : 26 Eylül 2022 09:53

GÖRENLER KUYRUKLU YILDIZ SANDI

GÖRENLER KUYRUKLU YILDIZ SANDI
Art arda uzaya fırlatılan 52 Starlink uydusu Erzurum'dan görüldü.

Ünlü milyarderin kısa süre önce İran'da Starlink hizmetini aktif etmesi dünya basınında konuşulurken, SpaceX şirketi bu arada 52 uyduyu daha yörüngeye gönderdiğini duyurdu.

 

 

 

 

 

Uzaya gönderilen uydular Erzurum semalarında göründü. Görenler kuyruklu yıldız zannetti. Uydu görüntülerini Asaf Ömeroğlu cep telefonuyla kaydetti. 

 

 

 

 

 

Elon Musk'ın uzay alanında faaliyet gösteren şirketi SpaceX, 52 Starlink uydusunu daha başarıyla yörüngeye fırlattı. Dünyanın ilk uzay internet hizmetini sunan Elon Musk, SpaceX şirketiyle bu işi her geçen gün daha da ileriye götürüyor.52 Uydu yörüngeye fırlatıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

SpaceX, uzay internet hizmetini genişletme kapsamında yörüngeye sürekli uydu fırlatırken, yakın zamanda buna bir yenisi daha eklendi. Yapılan açıklamaya göre SpaceX, Falcon 9 roketiyle 52 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı. Yapılan fırlatmayla yörüngedeki Starlink uydu sayısı da arttı. Şu ana kadar toplam fırlatın Starlink sayısının 3.399 olduğu kaydedildi. 

 

 

 

 

 

 

 

Elon Musk'ın şirketi, Starlink projesi için 2019'dan bu yana çalışıyor. 2024'e kadar sürecek proje için hedeflenen uydu sayısı 12.000. Dünya yörüngesinin 550 km üzerine konuşlandırılan Starlink, SpaceX'in şu anda ön gördüğü en önemli çalışmalarından.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.