SİYASET Düzenleme Tarihi : 02 Kasım 2020 16:32 Haber Girişi : 02 Kasım 2020 16:48

GELECEK PARTİSİ KONGRESİNE ERZURUM DELEGELERİ DAMGASINI VURDU

GELECEK PARTİSİ KONGRESİNE ERZURUM DELEGELERİ DAMGASINI VURDU
Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi’ne Erzurum teşkilatı damgasını vurdu.

Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi’ne Erzurum teşkilatı damgasını vurdu. Hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen kongrede Genel Başkan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

12 Aralık 2019 tarihinde Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi ilk Büyük kongresini gerçekleştirdi.  Erzurum delegelerin de hazır bulunduğu kongrede Ahmet Davutoğlu, 829 delegenin oyuyla başkan seçildi.

 

 

VERECEK CEVAPLARI YOK

Kongrede önemli açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İktidar korkuyor. Muhalif gazetecilerin karşısına çıkmaktan korkuyorlar. Gerçek soruları cevaplama cesaretleri yok. Muhalefet partilerinden korkuyorlar. Muhalefet liderleri ile konuşmaktan, karşı karşıya gelmekten korkuyorlar, çünkü verecekleri cevap yok. En kötüsü halktan yani sizden korkuyorlar. Çevrelerinde yüzlerce koruma, izole hayatlar yaşıyorlar. İnsana, gerçeğe, sokağa değmeden yaşanan bir rüya içindeler. Ve bu rüyadan uyanmak istemiyorlar.  İktidarın rüyası artık vatandaşın kabusudur.”dedi.

 

 

 

TÜRKİYE KRİZLER YAŞIYOR

Türkiye'nin kriz yaşadığına vurgu yapan Davutoğlu, şunları söyledi: “ Bu krizlerin birincisi işçinin, köylünün, memurun, işverenin, kadınların, gençlerin, emeklilerin ve milyonlarca işsiz kardeşlerimizin iliklerine kadar hissettikleri ekonomik krizdir. Bu krizlerin ikincisi bütün siyasal hayatımızı, devletin karar alma kabiliyetini, kurumların işlemesini, yargının çalışmasını, yasamanın işini yapmasını felç etmiş olan siyasal krizdir. Bu iki krizin, yani ekonomik ve siyasi krizin yanında baş etmemiz gereken bir üçüncü krizimiz daha var. Bu kriz ekonomik krizden de siyasi krizden de daha büyüktür. Bugün Türkiye'nin en büyük krizi yönetme kabiliyetini, karar alma iradesini kaybetmiş ve paralel bir evrende yaşayan bu iktidardır.”

 

 

 

 

 

 

ZİNNUR KARA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Kongre sonrasında bir açıklama yapan Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, Gelecek Partisi’nin iktidara yürüdüğünü belirterek, “ Gerçekleştirdiğimiz büyük kongremiz sonrasında, sürekli sahada olacağız. Erzurumluların sorunlarını, sıkıntılarını biliyoruz. Bunları sürekli gündemde tutacağız. Meseleye vakıfız, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, sayesinde şu gün Türkiye’deki muhalefet boşluğu dolmuştur. Yapılacak ilk seçimde iktidara yürüyeceğiz, Erzurum GELECEK’le ilgili hayaller kurabilir” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.