GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ocak 2020 12:40

Gazetecileri unutmadılar...

Gazetecileri unutmadılar...
Erzurum'da siyasiler 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutladı. ETÜ Rektörü Çakmak’ta gazetecileri unutmayan isimler arasındaydı.

ERZURUMEKSPRES - Erzurum'da siyasiler 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutladı. ETÜ Rektörü Bülent Çakmak’ta gazetecileri unutmayan isimler arasındaydı.

 

SEKMEN: ERZURUM BASINI YOLUMUZU AYDINLATIYOR

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Sekmen, 10 Ocak gününün, esasen Türkiye’de basın sektöründe verilen bir hak mücadelesini sembolize ettiğini belirterek, “Basın emekçilerinin bundan 59 yıl önce gerçekleştirdikleri mücadelenin sonucunda ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ diye ifade ettiğimiz çok özel bir zaman dilimi oluşmuştur. Dolayısıyla 10 Ocak; basın çalışanlarının fedakârlık ve azmi, yanı sıra hak ve haklılık mücadelesinin bir sonucudur” kaydını düştü.
Mesajında Erzurum basın tarihine vurgu yapan ve şehrin sahip olduğu köklü basın geleneğine dikkati çeken Başkan Sekmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Erzurum basını için özel bir parantez açılması gerektiğinin de altını çizdi.
2014 yılından bu zamana kadar geçen süre zarfında, Erzurum’daki en yakın yol arkadaşları arasında gazetecilerin bulunduğunu ifade eden Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Erzurum basını, şehrin dünü ve bugününü çok iyi bilen, ihtiyaçlarına vakıf ve şehrin hafızası durumundaki birbirinden kıymetli meslek mensuplarından oluşuyor. Dolayısıyla bizler Erzurum basınının eleştirileri, yaklaşımları, öngörüleri, önerileri ve tavsiyeleriyle yolumuzu aydınlatıyoruz. Gazetecileri halkımızla aramızda bir köprü, bir bağ ve yol olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla dün olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da sorumluluğunun farkında olan, objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı tartışma konusu dahi edilemeyecek olan Erzurum basınıyla birlikte Erzurum’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün basın çalışanlarına başarı, sağlık, huzur, mutluluk ve esenlik dolu daha nice yıllar diliyorum.”

 

ÖZ: GAZETECİLER DÜNYAYA AÇILAN PENCEREMİZDİR

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilerin çok yorucu ve özveri isteyen bir mesleği icra ettiklerini belirten Mehmet Emin Öz, “Doğru habere ulaşmamızda emeği olan her gazeteciye şükran borçluyuz” dedi.
ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUZ
Gazetecilerin kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade eden AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz, “Demokrasinin olmazsa olmaz sac ayaklarından biri olan basın çalışanları, gerek kamuoyunun haberi doğru ve kaynağından almasında, gerek sistemin çalışmasında, gerek halkın sorunlarının anlatılmasında önemli bir görevi üstleniyorlar. Mesai mefhumu gözetmeden haber peşinde koşan, yeri geldiğinde canlarını tehlikeye atan bu arkadaşlarımızın çabasını takdir ediyoruz” dedi.
ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Dünyanın özellikle de ülkemizin de bulunduğu coğrafyanın çok zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Öz, “Savaş tamtamlarının çalındığı, binlerce insanın mülteci konumuna düşürüldüğü, devletler arası gerilimlerin hızla yükseldiği bir dönemde, görevini ülke menfaatini ön planda tutarak hakkıyla yerine getiren gazeteciler, aynı zamanda dünyaya açılan penceremiz rolünü de üstlenmişlerdir. Halkımızın ve devlet yönetiminin yaşananlara tepkisi ve bakış açısı yine onların eliyle dünyaya haykırılmaktadır. Bu bakımdan yerli ve milli tüm gazetecilerimizi ailemizin bir ferdi, olmazsa olmazımız kabul ediyor, öyle seviyoruz” ifadelerini kullandı.
Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin, anayasal düzenin bir gerekliliği olduğunu kaydeden Başkan Öz, mesajında şu cümlelere yer verdi:
"Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir. Fakat bu ülkenin birliğine ve bekasına zarar verecek, terörün ekmeğine yağ sürecek kalemlerin oynatılması anlamına asla gelemez. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakarlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında saf tutarak mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim."

 

ÇAKMAK: GAZETECİLERİN ÇABALARI TAKDİRE ŞAYANDIR

 

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektör Çakmak, demokrasinin temel taşlarından olan basının, toplumun bilgi ve bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payının bulunduğunu vurguladı.
Teknolojinin hızla geliştiği dönemde yeni iletişim imkanları artarken toplumun doğru bilgilendirilme ihtiyacının daha da fazla önem kazandığına dikkati çeken Çakmak, şunları kaydetti:
"Basın mensuplarımız, her türlü zorluklara katlanarak, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler. Hiç kuşkusuz bu çabalar takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir meslek yaşamı diliyorum.”

 

BAŞKAN ORHAN: GAZETECİLİK VİCDANİ TEMELLER ÜZERİNE KURULUDUR

 

Köklü bir geçmişe sahip olan Erzurum basınının her daim ülkede örnek bir habercilik anlayışında olduğunu dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu söyledi.
Mesajında Anadolu'nun ilk Türkçe gazetesi Envar-ı Şarkiyye de Erzurum'da kurulan matbaada yayımlandığını hatırlatan Başkan Orhan, Erzurum’un basın hayatındaki önemine değindi.
Basın ve ifade özgürlüğünün, halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynadığına ve son yıllarda trendi artan sosyal medyanın etkinliğine de vurgu yaptı.

 

BAŞKAN AYDIN: GAZETECİLİK KUTSAL BİR GÖREVDİR

 

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru ve tarafsız bir şekilde hareket ederek fikirlerini özgürce paylaşmak için mücadele veren tüm emekçi gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ifade eden Başkan Aydın yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
“Gazetecilerin aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek gibi kutsal bir görevi vardır. Biz yerel yöneticiler olarak basınımızın doğru, tarafsız ve önyargısız haberlerini önemsiyor ve hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmak ve halkımızın talep ile şikayetlerinin bize ulaşmasının yollarından biri olarak görüyoruz. Özellikle ilimizde, ilçemizde faaliyet gösteren yerel basının görüş, öneri ve eleştirileri bizlerin gelişimi açısından önemlidir. Bir kentin vicdanı, gözü, kulağı ve dili olan, kamu görevi yapan yerel medyanın abone, reklam gibi ekonomik desteklerle güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Horasan Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla; gece gündüz demeden çalışarak kamuoyunu bilgilendirmek için mücadele eden, tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

BAŞKAN KARATAŞ: BASIN TOPLUMUN GÜVENCESİDİR

 

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Gazeteciliğin fedakarlık gerektiren, meşakkat dolu bir meslek olduğunu belirten Başkan Karataş; ‘’İlkeli ve sorumlu habercilik anlayışı ile kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir şekilde kamuoyunu aydınlatma çalışmalarını yürüten basın, toplumun güvencesidir. Tüm basın yayın kuruluşları mensuplarının ekonomik ve sosyal alanlarda daha iyi koşullarda mesleklerini icra etmelerini temenni ederim.
Üstlendikleri her görevi her türlü zor şartlarda dahi sürdürmeye çalışan, ilimizin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın büyük bir özveri içerisinde çalışmaları takdire şayandır.
Bu vesileyle; Zorlu koşullarda dahi mesai mefhumu gözetmeksizin her daim ilkeli ve tarafsız bir anlayışla görevlerini sürdürme gayreti içerisinde olan tüm gazetecilerimizin 10 ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sevgi ve selamlarımızı iletir, görevlerinde üstün başarılar dilerim.” Dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Gazetecilerin olumsuz yazılarını engellemek için ağızlarına bal çalışoyarlar , birde bunu manşet yapıyorlar. Bu erzurum vallahi saf