SİYASET Haber Girişi : 18 Ocak 2022 10:46

Esnafa sicil affı getirilmeli

Esnafa sicil affı getirilmeli
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin “ esnafa etkin bir sicil affı getirilmeli“ dedi.

Türkiye’de yapılan araştırmalar sonucunda esnafın yüzde 86’sının borçlu olduğuna dikkat çeken Güneyin, “ Erzurum gibi ticaret hacminin küçük olduğu bir şehirde 2021 yılında işyerini kapatanların sayısı 300’ü geçmiş durumda. BAKUR Primlerini, maliye borçlarını ödeyemeyen, bankaların kredi kıskacında kalan esnaf birer birer iş yerlerini kapatıyor. Esnaf ekonominin lokomotifidir, esnafı kaybederseniz, ekonomiyi kaybedersiniz” dedi.

 

 

 

 

Hükümetin açıkladığı destek paketlerinin yetersiz olduğunu belirten, İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, “ Hükümet bir takım düşük faizli destek kredileri açıklıyor, ancak, Esnaf, geçmişten gelen borçları nedeniyle bankaların kara listesinde, açıklanan kredi imkanlarından bankalar kendilerini yararlandıramıyor. Bu yüzden esnaf kredisi kullananların sayısı oldukça düşük. Esnaf için derhal kapsamlı, bir sicil affı getirilmesi gerekiyor. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan esnafımızın, pandemi ile iyice beli büküldü, Pandemi sonrasında da aradığını bulamayan, esnaflarımız, yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanma ve vatandaşın alım gücünün de azalması nedeniyle, adeta kan ağlıyor. Ekonomi çarkının en önemli dişlisi olan esnaf dönmeyince, bu çarkı sağlıklı bir şekilde döndürmeniz mümkün değil. Ekonomi bakanının gözündeki ışık ne yazık ki esnafımızın gözünde yok. Esnaf Odalarının derhal harekete geçerek, kapsamlı bir sicil affı için baskı oluşturması gerekiyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.