GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mart 2023 15:57

Erzurum SGK'da EYT mesaisi...

Erzurum SGK'da EYT mesaisi...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, EYT başvurularını almak ve emeklilik taleplerini nihayete erdirmek için hafta sonunda da çalışmalarını sürdürdü.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 7/24 mesai uygulamasına geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, hafta sonunda da çalışmalarını sürdürdü. 

 

 

Türkiye genelinde ilk etapta yaklaşık 2,5 milyon kişiye emekli olma imkanı sağlayan düzenleme sonrasında iş yükü artan SGK çalışanları, fedakarca çalışmalarını sürdürüyor. Yasanan yürürlüğe girmesiyle birlikte mesai saatleri sabah 06.00'ya çekilen, cumartesi ve pazar günleri de işbaşı yapan SGK çalışanları, bugün de emeklilik müracaatlarını değerlendirmek ve yeni başvuruları almak için mesai yaptılar.

 

 

 

SGK Erzurum Müdürü Nizamettin Durmuş ve tüm çalışanlar, emekli aylıklarının bağlanabilmesi için gün boyu yoğun bir çalışma yaptı. SGK çalışanlarının 7/24 EYT mesaisinin sürecin tamamlanmasına kadar devam etmesi bekleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.